Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABD Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan gazeteci Didem Tuncay'ı ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Egemen Bağış, "Sizin meslektaşınız olduğu kadar bizim de çok sevdiğimiz bir arkadaşımız, kardeşimiz olan Didem'in ailesi ile görüştüm. Kendisi ile görüşmeyi ben istemedim. Yarın çok önemli bir ameliyata girecek. Bugün oldukça ziyaretçisi olmuş, dinlenmesinin daha iyi olacağını düşündüğüm için. Didem benim 10 yıllık siyasi hayatımda çok yakın çalıştığım kardeşlerimden birisi. Son 4 yıl içinde bakan olduktan sonra yurtiçinde ve yurtdışında beraber olduğumuz bir kardeşimizdi. Onun bizim üzerimizde hakkı var. Ben yurtdışından yeni döndüm, onun için gelip geçmiş olsun dileklerimi sunmak istedim" dedi.
Tüm vatandaşların dua etmesini isteyen Bakan Bağış, "Bütün vatandaşlarımıza şu mesajı iletmek istiyorum; Didem'in durumu maşallah çok iyi. 6 kilo TNT'nin patladığı bir ortamdan sağ kurtulmak zaten büyük bir mucizedir. Ama gidişatını doktorlardan aldığım bilgiler çerçevesinde son derece olumlu gördüm. Tek ihtiyacı dua. Bütün milletimize çağrıda bulunuyorum, Didem için dua edelim. Yarın göz ile ilgili bir ameliyata girecek. Gelinen nokta iyileşmesinin hızlı bir şekilde pozitif yönde ilerlediğini ortaya koyuyor. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşacak ve sizlerin arasında güler yüzü ile aktif tutumu ile haberin peşinde koşmaya devam edecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.
(DY-CC-Y)

07.02.2013 14:54:23 TSI

Editör: Wan Haber