Çeşme'nin Alaçatı beldesinde bu yıl 2. kez düzenlenecek IF Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, Alaçatı Atatürk Kültür Merkezi'nde 22-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Alaçatı'nın düzenlenen etkinliklerle sürekli gündemde olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Alaçatı bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklerle sürekli gündem oluşturmaya devam ediyor. Uluslar arası Balık Festivali, Ot festivali, Dünya Windsurf Şampiyonası, Uçurtma Festivali ve ilkini geçen yıl düzenlediğimiz IF Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali ile gündemde yer almaya devam ediyoruz. Bu yıl da Alaçatı Turim Derneği ile gerçekleştireceğimiz festivalde birbirinden ilginç filmler gösterime girecek. Alaçatı Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz festivalimize tüm sanatsever dostlarımızı davet ediyoruz" dedi.
Alaçatı Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Baylav ise, beldenin çok değerli bir marka olduğuna vurgu yaparak, "Burada gerçekleştirilen organizasyonlar bizlerin doğru yolda olduğunun bir işareti. Gerçekleştirdiğimiz bir çok etkinlik insanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Alaçatı Turizm Derneği yalnızca Alaçatı'nın değil, burada bulunan otellerin, retoranların dışında da farklı bir misyon üslenmiş durumda. Önceliğimiz burada yaşayan ve geleceğimiz olarak gördüğümüz çocukların gelecekte hak ettiği insani şartları alabilmesi için çalışıyoruz. Bunun yanı sıra dernek olarak düzenlediğimiz etkinliklerle de insanları sosyal hayatın içine çekiyoruz" diye konuştu.
Bu yıl 2. kez düzenleyecekleri festivalinin önemini de vurgulayan Hüsnü Baylav, şöyle devam etti: "Bağımsız filmler festivali uluslar arası bir kimlik ile yoluna devam ediyor. Alaçatı'dan 30 ayrı şehir ile beraber Alaçatı'da bu işe sarılarak yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl vizyon ağırlıklı filmler değil, kültür ağırlıklı filmler gösterime girecek. 22 Şubat saat 19.00'da 'Savaş Cadısı' isimli filmle start alacak festivalde 23 Şubat saat 13.00'de 'Anlattığımız Hikayeler' ve 15.30'da 'Biz Birliğiz-Hacktivistlerin Hikayesi' gösterime girecek. 24 Şubat'da ise saat 13.00'de 'Benim Çocuğum' ve saat 15.30'da 'Öldürme Eylemi' isimli film ile festivali tamamlamış olacağız. Burada amaç, dünyayı farklı bakışlarla görmemize neden olan bu filmleri insanlarımıza izlettirebilmek. Bir çok belediye ve sivil toplum kuruluşu bu festivale destek veriyor. Doğru izleyici kitleleri ile bu festivali gerçekleştireceğiz."
(HÇ-ERG-

06.02.2013 18:11:55 TSI

Editör: Wan Haber