Bağcılar Belediyesi ile Denizbank arasında kentsel dönüşüm konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların parasal anlamda hiç kimsenin mevcut mülkünün yüzde 50'nin altında almayacaklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Vatandaş en az yüzde 50 kazanacak" dedi.
Bağcılar Belediyesi ile Denizbank arasında kentsel dönüşüm kapsamında işbirliği protokolü imzalanarak vatandaşlara kolaylık sağlandı. Protokol törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ile DenizBank Ticari Bankacılık ve Kamu Finansmanı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu katıldı. Bağcılar'da kentsel dönüşümlerin başladığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Devletimizin son olarak yapmış olduğu düzenlemelerle beraber vatandaşlar lehine getirmiş olduğu faiz indirimlerinden yararlanması için bakanlığımızla anlaşmalı bankalarla sözleşme yapacağız" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HİÇ BİR FARK ÖDENMEYECEK"
Kentsel dönüşüme rantsal anlamda bakan bazı siyasilerin olduğunu ifade eden Çağırıcı, "Burada kentsel dönüşüm söz konusu bunun içerisinde tabii ki de bir rant var. Ama bu rantı kazanacak olan kazanan kesinlikle mülk sahipleridir. Burada örnek olarak 100 metre daire yerine 80 metre daire almış olsa hemşehrilerimiz hiçbir fark ödemeden 100 bin liralık daireyi verecek ve 80 metrelik bir dairede bugünkü değeri 200 bin lira yani yüzde yüz rantı daire sahibi sağlamış olacak. Parasal anlamda hiçbir kimse mevcut mülkünün yüzde 50 sinin altında almayacak. Yani en az kazanan yüzde 50 kazanacak" diye konuştu.
Lokman Çağırıcı, "Bağcılar Belediyesi olarak, ilçemizde en riskli 11 alanı belirledik ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gönderdik. Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz. Söz konusu bölgeler yaklaşık 270 bin metrekare alandan oluşuyor" dedi
Kentsel dönüşüm için vatandaşlarla sürekli istişare halinde olduklarını söyleyen Çağırıcı, "Bağcılar kentsel dönüşüme zihnen hazır. Bugün de ülkemizin önemli bankalarından biri olan Denizbank'la ortak işbirliği protokolü imzaladık. Hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"YENİ EVLERİN TESLİMİNE KADAR MÜŞTERİMİZİN YANINDAYIZ"
Protokol imza töreninde konuşma yapan DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise, 2012 itibariyle Türkiye'deki mevcut konut stokunun 19 milyon adet civarında olduğuna dikkat çekti.
Ertürk, "Bu stokun yaklaşık 5 milyon adedi kaçak ruhsatsız evlerden oluşuyor. Ayrıca ekonomik ömrünü tamamlamış, değişim zorunluluğu bulunan 1 buçuk milyon adet konut da mevcut stok içerisinde bulunuyor. Bu rakamlara nüfus artışını da eklediğimizde Türkiye'de 2023 yılına kadar 8 milyon adet konutun yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Belediyelerimiz kentsel dönüşüm konusunda kilit rol oynuyor. İmzaladığımız protokol ile Bağcılar Belediyesi sınırları içinde yaşayıp, DenizBank'ı tercih edecek tüketicilere birçok avantaj getiriyoruz. DenizBank olarak kentsel dönüşüm projesinin ilk yıkım anından yeni evlerin teslimine kadar müşterilerimizin yanındayız" dedi.
Konuşmaların ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, DenizBank Ticari Bankacılık ve Kamu Finansmanı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Protokol imzası sonrası Gökhan Ertürk ve Mehmet Aydoğdu, Başkan Çağırıcı'ya "Kentsel Dönüşüm Anahtarı"nı takdim etti.
Kentsel Dönüşüm protokolü ile DenizBank'ı tercih ederek kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen müşterilerden dosya masrafı, ekspertiz ücreti, ipotek ücreti alınmayacak.
(AR-ET-YHY-Y)

14.02.2013 12:46:04 TSI

Editör: Wan Haber