Samsun Bafra Genç İşadamları Derneği, unutulmaya yüz tutan kartpostal kültürünü tekrar ortaya çıkarmak amacıyla Kızılırmak Deltası fotoğraflarından oluşan kartpostalları öğrencilere dağıttı.
Teknolojinin gelişimi ile beraber unutulmaya yüz tutan, kartpostal gönderme kültürü Bafra Genç İşadamları Derneği'nin başlattığı proje ile tekrar canlandırılmaya çalışılıyor. Projenin tanıtımı ve ilk adımı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda atıldı. Tanıtım toplantısına Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Muzaffer Şahin, dernek üyeleri verenciler katıldı.
Bafra Genç İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Muratoğlu, "Unutulmaya yüz tutan kartpostal geleneğini canlandırmak istedik. İlk etapta Bafra Kızılırmak Deltası tanıtımı için 10 farklı fotoğraftan oluşan 10 bin kartpostal bastırdık. Proje ile hem kartpostal geleneğini geleceğe taşıyacağız hem de Bafra'nın tanıtımını yapmış olacağız. Sizler yılbaşı kutlamalarınızı telefonla veya internet aracılığıyla yapabiliyorsunuz. Bizim zamanımızda kartpostallar vardı. Sevdiklerimize bunlarla mesajlarımızı iletirdik. Bu eski geleneğimizi yaşatmak ve Bafra'yı tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtabilmek için kartpostallar hazırlattık. Sizler aracılığıyla da kuş cennetinin resimlerinin bulunduğu kartpostallarla Bafra'yı ve Kuş Cenneti'ni tanıtmayı amaçladık. Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan veyahut yurt dışında bulunan yakınlarınıza arkadaşlarınıza arkasına mesajlarınızı yazarak bunları göndereceksiniz ve Bafra'nın tanıtımına katkı sağlayacaksınız" dedi.
Yavuz Muratoğlu'nun konuşmasının ardından üzerinde Kuş Cenneti'nin motifi bulunan pastanın kesilmesinden sonra öğrencilere kartpostalların dağıtımı yapıldı.
(ŞU-SLH-Y)

29.12.2012 11:31:35 TSI

Editör: Wan Haber