Samsun'un Bafra ilçesinde gölde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmasının 2. gününde de bir sonuç alınamadı. 


Sabah saatlerinde deniz polisi ve AFAD ekipleri tarafından başlatılan, fırtına nedeniyle öğlen itibariyle ara verilen çalışmalar öğleden sonra Samsun Sahil Güvenlik ekiplerinin katılmasıyla tekrar başladı ve akşama kadar sürdü. Bu arada 4 balıkçı teknesi, göle 300 metre uzunluğunda ağ sererek arama çalışmasına katıldı. Kayıp olayının ikinci gününde yapılan aramalardan bir sonuç çıkmadı. Yarın devam edecek arama çalışmalarına Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı ekiplerinin katılması bekleniyor.


Kayıp yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, umutların azaldığı bildirildi. 

 

Samsun’un Bafra ilçesinde dün alabora olan teknede bulunan 7 kişiden 3'ünün cesedine ulaşılmıştı. Bulunan 3 kişiden 2’si toprağa verildi.


Dün Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Göller mevkisi Ulugöl’de bir teknenin alabora olduğu olayda 3 kişinin cesedine ulaşılırken, kayıp olan 4 kişinin de arama çalışmaları halen devam ediyor.


Dünkü tekne faciasında vefat eden Niyazi Türkmen (30) ve Muharrem Türkmen, Bafra ilçesine bağlı Çatak Mahallesi'ndeki evlerinde helallik alındıktan sonra Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek’in Çatak Mahallesi Merkez Camisi'nde ikindi namazını müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.


Cenazeye, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuzmayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bu arada, AK Parti Bafra İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Semiz, damadı Niyazi Türkmen‘e son görevini yerine getirirken, gözü devamlı elinde olan cep telefonundaydı. Semiz, aynı kazada kaybolan ve arama çalışmaları devam eden oğlu Mehmet Ali Semiz ve kardeşi Yunus Semiz’den gelecek müjdeli haberi bekliyordu.


Çatak Mahallesi'ndeki evinden alınan ve akraba olan Niyazi ve Muharrem Türkmen evli ve her ikisi de 2 çocuk babasıydı.


Büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Beklenmedik bir olay. İkisinin defni yapılıyor. Biri de morgda bekliyor. Diğerlerinin de arama çalışmaları devam ediyor. Ankara’dan da arama kurtarma ekibi geliyor. Bir an evvel cenazeleri bulup, defnedilmesinin derdine düştük. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın diyorum ve bütün ailelere başsağlığı diliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber