Kemeraltı'nda hizmet veren Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği kadın üyelerinden oluşan Bacılar Grubu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı 'Çağdaş Ahi Evran' ilan etti.
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Bacılar Grubu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'la kahvaltıda buluştu. Kemeraltı'nda hizmet veren Ayşa Boşnak Börekçi'de çarşı esnafı kadınlarla bir araya gelen Başkan Tartan, sorunları ve istekleri dinledi. Ortak çözümler üretmeye çalışılan buluşmada Başkan Tartan, yetkileri dahilinde tüm sorunlara çözüm getirmeye çalışacağının altını çizdi.
Kadınlar söz konusu olunca pozitif ayrımcılıktan yana tavır aldığını kaydeden Başkan Tartan, "Kadınlar bizim baş tacımız. Çalışan kadınlar sadece sosyal yaşama, toplumsal gelişime katkı koymuyor aynı zamanda üretkenliği ile de topluma örnek oluyor. Sizlere bu anlamda teşekkür ederim. Sizlerle birlikte el ele vererek Tarihi Kemeraltı'nın sorunlarına sizin gözünüzle bakıp, ortak çözümler getirmeye çalışacağız. Ben yetkilerim dahilinde tüm sorunlara çözüm bulmaya, istekleri yerine getirmeye gayret edeceğim. Bir yerel yönetici olarak benim şikayet etmeye hakkım yok. Benim yetkilerim dışında olan istek ve sorunları da gerekli yerlere ulaştırıp, çözüm getirmek için çaba sarfedeceğim" diye konuştu.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIM"
Üç buçuk yıldır görevde olduğunu ve çalışma süresi içinde verdiği sözleri yerine getirdiğini, vatandaşına mahcup olmadığını kaydeden Başkan Tartan, "Umarım görev süremi de mahcup olmadan, sevgiyle, güler yüzle, hizmet aşkıyla tamamlayacağım. Biz bir aileyiz. Her zaman yanınızda olacağım" dedi.
Bacılar Grubu Başkanı Necibe Mutlu ise dernek olarak güçlü bir yönetime sahip olduklarını ve Kemeraltı kadınlarının gücüne inandığını söyledi. Kadınlar, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın turistlere daha iyi tanıtılması için üniversitelerde yabancı dil eğitimi gören öğrencilerden yardım alınabileceği ve broşürlerle çarşının tanıtımının daha iyi yapılabileceği önerisinde bulundular.
Kadınlar, Başkan Tartan'ı 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' projesini gerçekleştirdiği için kutlayarak, semtlerden otobüsle vatandaşların çarşıya getirilmesinin esnafa çok fayda sağladığını, daha sık uygulanması taraftarı olduklarını dile getirdiler. Kadınlar, Başkan Tartan'ı 'Çağdaş Ahi Evran' ilan ettiler.
(EA-ERG-Y)

10.01.2013 11:43:00 TSI

Editör: Wan Haber