Samsun Mediva Hastanesi doktorları 2 sene önce merdivenlerden düşerek ayağı kırılan Kazım Akkaya'yı ameliyat ederek bacağının kesilmesini önledi.
52 yaşındaki Kazım Akkaya isimli hasta, 2 ay önce evinin önündeki merdivenlerden düşerek her iki ayağının da kırılması sonucu özel bir hastanede ameliyat edildi. Ameliyat sonrasında sağ ayağında kalkaneus kemiğinde kist oluşması nedeniyle ayağına metal takıldı ve ayağına yerleştirilen metalin de iltihaplanması sonucu ayağında yara oluşan hastanın ayağındaki metalin alınmasında çeşitli sağlık kuruluşlarında ayağının kesilmesi önerilen hasta, Mediva Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Metehan Saraçoğlu ve ekibinin başarılı bir operasyonu ile bacak kurtarıldı.
Kazım Akkaya'nın ameliyat sonrası ayaklarındaki kan dolaşımı normale dönerken, ameliyat hakkında bilgi veren Opr. Dr. Metehan Saraçoğlu, "Yaklaşık 1.5 yıl önce sağ ayağındaki kalkaneus kemiği denilen topukta kist nedeniyle ameliyat edilen hastamızın ilerleyen dönemde oraya konulan metalin iltihaplanması sonucu kemik iltihabı oldu. Daha sonra bunun üzerine dolaşım yetmezliği de eklendiği zaman hastanın ameliyat olduğu bölgesinde ciddi bir yara enfeksiyonu ve kemik iltihabı oluştu. Hastamız çeşitli sağlık kuruluşlarına gitti. Gittiği sağlık kuruluşlarında halk arasında dediğimiz ayağının kesilmesine karar verildi. Daha sonra hastayla bir şekilde irtibata geçtik. Hastayı kendi hastanemizde kabul ettik. Hastanemizde yaptığımız uygun pansumanlardan sonra 3 adet cerrahi operasyon geçirdi. Birincisinde plakları çıkarttık. Daha sonra oranın düzenli pansumanlarla takibi yapıldı. Daha sonra da cildin üzerine greft koyuldu. Kendi hastanemiz bünyesinde olan Akademi Tıp Merkezi'nde Dermatoloji Uzmanı Ayşe İdil Baş hanımla da ortak bir çalışma yaparak cildin kendini toparlamasını sağladık. Yaklaşık 2 ay öncede hastamız normal günlük hayatına dönmeye başladı. Bir insanın ayağının kesilmesine karar verildikten sonra böyle bir sonuç alınması bizim için oldukça gurur verici bir olay oldu. Aynı zamanda hastanın da kendi hayatı için oldukça güzel bir olay oldu. Sonuçta hastamız kendi ayağını kullanabiliyor" dedi.

"AYAĞIMI YERİNDE GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİM"
Ameliyattan önce kesilmesine karar verdiği ve ameliyattan uyandıktan sonra ayağını yerinde gördüğü zaman şok yaşadığını ifade eden 52 yaşındaki Kazım Akkaya, "Ben evde merdivenlerde düştüm. İki ayağım birden kırıldı. Daha sonra hastanesine kaldırıldım ve sol ayağımdan ameliyat oldum. Sağ ayağıma gelince doktorlar iki ameliyatı birden kaldıramayacağımı söylediler. Sol ayağımı ameliyat edip, diğer ayağımı da gözetim altına aldılar. Ameliyattan sonra sol ayağım iyileşti. Aradan 1 hafta geçti hastaneden taburcu oldum. Demirler ayağımda bundan 3 ay öncesine kadar 1.5 sene ayağımda kaldı. Bu demirleri hiç kimse alamadı. Ayağımın iyi olması için İstanbul'a bile gittim. Ayağımın öyle olmasından dolayı psikolojim bozuldu. Bir müddet psikoloji tedavisi gördüm. Bir ayakla yürümek var, bir de değnekle yürümek var. Bu ayağın kesilip de sadece değnekle yürüyecek insanın psikolojisini düşünün. Şu anda yürüyebiliyorum. Sancım yok. İstanbul'da ben ayağımın kesilmesi için karar verseydim ve Metehan hocamız ile konuşmasaydım bugün bu ayağımı ben orada kesip Samsun'a gelecektim. 3 ay önce Opr. Dr. Metehan Saraçoğlu sabah beni ameliyat etti. Ameliyatta ben uyumamı istedim. Metehan hocamda bana 'tamam ben ayağının içini açayım ve ayağının kesilip kesilmeyeceğiyle ilgili öyle karar vereyim' dedi. Ben de 'tamam hocam' deyip Metehan doktora güvendim ve ameliyat oldum. Ameliyat sonrası gözümü açtığımda ayağımı yerinde görünce çok sevindim. Ameliyattan sonra doktorun yanına gelerek bir çocuk gibi sevindim" diye konuştu.
(GKH-SLH-Y)

18.12.2012 17:24:11 TSI

Editör: Wan Haber