Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önümüzdeki haftaların koalisyon arayışlarının olacağı bir hafta olacağını belirterek, “Türkiye’yi nasıl iktidarsız bırakmayız, bunun mücadelesini vereceğiz. Eğer olursa olur. Türkiye için iyi de olur ama baktık ki bİ uzlaşma yok, o zaman zaten anayasa hükümleri açık. Türkiye’de genel seçimlerin yenileneceği döneme gireceğiz” dedi. 


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar öncesinde halk için kurulan masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla tokalaşan Babacan, iftar sonrası yaptığı konuşmada önümüzdeki haftaların koalisyon arayışlarının olacağı bir hafta olacağını ifade ederek, “Bir ay önce demokrasi sınavı verdik. Genel seçimde halkımız hür iradesini kullandı. Şimdi bizim önümüzdeki aylarda yapmamız gereken; halkımızın iradesi neyse gereğini yerine getirmek. Önümüzdeki haftalar koalisyon arayışının olacağı haftalar olacak. AK Parti olarak samimi bir çaba içerisinde olcağız. Gönlümüz açık, zihnimiz açık. ‘Türkiye’yi nasıl daha iyi yönetebiliriz, Türkiye’yi nasıl iktidarsız bırakmayız’ bunun mücadelesini vereceğiz. Eğer olursa olur. Türkiye için iyi de olur ama baktık ki bu uzlaşma yok, o zaman zaten Anayasa hükümleri açık. Türkiye’de genel seçimlerin yenileneceği döneme gireceğiz. Hukuk neyse bunu aynen uyguluyoruz. Halkımızın iradesi de Anayasa da gayet açık ama dikkat etmek zorundayız. Milletçe birlik beraberlik ruhunu sürekli korumak zorundayız. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyarız. Milli beraberlik duygumuzu asla kaybetmemeliyiz” diye konuştu.

“12 YIL ÖNCESİNİN TÜRKİYESİ İLE BUGÜNÜN TÜRKİYESİ İKİ FARKLI ÜLKE”
Türkiye’nin 12 yıllık dönem içerisinde büyük mesafeler kaydettiğini söyleyen Babacan, 12 yıl öncenin Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi’nin tamamen farklı iki ülke olduğunu belirtti. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada demokraside ve ekonomide ilerlemenin zor olduğunu dile getiren Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Güneyinde olan Suriye iç savaşın yaşandığı ülke haline geldi. Irak’ta huzur yok, güven yok. Kuzeyinde Rusya ve Ukrayna’da ateşli çatışmalar meydana geldi. Yunanistan belki de en derin ekonomik krizle uğraşıyor. Böylesine zor coğrafyada hamdolsun Türkiye ilerlemeye devam ediyor. Demokrasisiyle ekonomisiyle ilerlemeye devam ediyor.”


“HUZUR VE GÜVENİN OLDUĞU ÜLKE NEREDEYSE KALMADI”
2 bin kilometre çember çizildiğinde huzurun ve güvenin olduğu bir ülkenin neredeyse kalmadığını kaydeden Babacan, “Bir ve beraber olalım. Tüm vatandaşlarımızı samimiyetle kucaklayan bir çizgi izliyoruz. Etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun aynı samimiyetle kucaklıyoruz. Fitne fesadın içine düşersek her türlü zorluk bizi bekler. Suriye’de, Irak’ta yaşananlara bakın. Öldüren de Müslüman, ölen de Müslüman. Yemen’e bakın; başkenti fiilen terör örgütünün işgali altına girmiş bir ülkeden bahsediyoruz. Libya birbirine düşmüş. Mısır, askeri rejimin zulmü altında inliyor. Demokrasimizin kıymetini bilelim. Güven, huzur, istikrar ortamımızın, refah seviyesinin kıymetini bilelim. Bunlara ne kadar çok şükredersek Türkiye’nin geleceği o kadar parlak olur. Türkiye Cumhuriyeti olarak bunun gayreti içindeyiz” dedi.

“MUHASEBE YAPMAKTAYIZ”
Bir ay önce yapılan seçimlerin vatandaşlar tarafından nasıl değerlendirildiğinin muhasebesini yaptıklarını belirten Babacan, şunları kaydetti: 

“Vatandaşların arzuları, eleştirileri nedir çok iyi anlamalıyız ki daha iyi nasıl hizmet vereceğimizi anlayalım. Bu memleketin aşkı ile çalıştıktan sonra, millete hizmetkar olma anlayışı ile çalıştıktan sonra Türkiye’nin önü açık.”

İftar programına Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da katıldı. İftar programı, şiir dinletisiyle devam etti. 

Editör: Wan Haber