Dünya Ekonomi Forumu toplantılarına katılmak üzere Davos'a giden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bloomberg HT'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

'SİYASİ TARAFTA İŞLER KONTOLE GİRDİKÇE PİYASALRDAKİ DALGALANMA AZALACAKTIR' 

Merkez Bankası'nın dövize müdahalesini değerlendiren Babacan, “Dalgalı kur rejiminde kurun seviyesiyle ilgili yorum yapmıyoruz. Kur hareketlerine karşı bankalarımız, devlet bilançomuz ve tüketicimiz korunmuş durumda” dedi. Şirketleri uyaran Başbakan Yardımcısı, bu kuruluşların kur riskine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de ilk kez böylesi kur hareketlerinin yaşanmadığını, 2006'da da 2009'da da kurun yükseldiğini anımsatan Babacan, “Siyasi tarafta işler kontrole girdikçe piyasadaki dalgalanmalar azalacaktır” diye konuştu.  Kur hareketlerinin ekonomi üzerindeki tahribatının eski dönemler kadar olmadığını savunan Ali Babacan, devletin borcunu ödeyemeyeceğine ilişkin en ufak bir şüphe olmadığını kaydetti. 

“Merkez Bankası'nın söylediklerine dikkat etmek lazım” diyen Babacan, 2014 yılı için yapılan kur tahminlerinin hiçbir geçerliliği olmadığını, daha yılın başında olunduğuna dikkati çekti. 

Bu arada, Davos'ta yoğun bir program olduğunu ifade eden Babacan, küresel ekonomiyle ilgili pek çok konunun ele alınacağını sözlerine ekledi. HÜRHABER

Editör: Wan Haber