Genç şair Babacan Pesenkurdu, soğuk ve yağışlı havada bir araya geldiği sevenlerini şiirleri ile ısıttı.
Olumsuz hava koşulları ve trafiğe rağmen Buca Sini Köşk'te gerçekleştirilen 'Sıcak Şarap ve Şiir Dinletisi' adlı programa yaklaşık 300 şiir sever katıldı. Pasaport Pizza, İrene Güzellik Salonu ve Ege Bileşim'ın katkıda bulunduğu programı şair Aydın Uysal, yazar Sibel Gündüz, seslendirme sanatçısı Alper Baran Esin, müzisyen Hüseyin Özmen ve Deniz Ersin Avcı da izledi.
Pesenkurdu, hayranlarının yüksek katılımından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "İzmir için sağanak yağmur uyarısı yapılmıştı. Yolların sürekli yağan yağmur nedeni ile taştığı, ulaşımın neredeyse imkansız hale dönüştüğü bir gecede hayranlarımın beni yalnız bırakmaması, benim için tarif edilmez bir durum" dedi.
İstanbul, Gebze, Antalya ve Manisa'dan kendisini dinlemeye gelen hayranlarına muhteşem bir gece yaşatan Pesenkurdu, "Şiirlerimi dinlemeye gelen hayranlarımın eserlerimle beni anladıklarını düşünüyorum. Sadece yazmak, ya da onları dile getirmek önemli değil. Mevlana'nın dediği gibi 'ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol' salığından yola çıkarak, eserlerimde yaşayan Babacan Pesenkurdu'nu okuyucularıma veriyorum. Onlar da, gerçek bir hayatı ve gerçek bir insanı okuyorlar" ifadelerini kullandı.
Her dinletisinde farklı sürprizler ile okuyucularının karşısına çıkan genç şaire gecede, ''Şarap'' tiplemesiyle animatör Ali Yazıcı eşlik etti.
(ARÇ-OK-Y)

13.12.2012 19:11:18 TSI

Editör: Wan Haber