Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hollanda temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Frank Timmermans ve Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Ploumen ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Ploumen ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına temasları hakkında değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Önce Dışişleri Bakanı ile sonra Dış Ticaret Kalkınma Bakanı ile görüşmelerimiz oldu. Yine ikili ilişkileri, ticaret ilişkilerini, yatırım ilişkilerini ve üçüncü ülkeler ile neler yapabiliriz, bunu değerlendirdik" diye konuştu.
BABACAN: "İKİ ÜLKE ARASINDA ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR"
Babacan, "Avrupa'nın genel ekonomik durumu, Türkiye'nin ekonomik durumunu, bunları karşılıklı değerlendirdik. İki ülke arasında çok ciddi bir potansiyel var. Ve bu potansiyeli yerine getirebilmek için, yoğun bir gayret gerekiyor. Hem hükümetler ve hem de iş dünyası tarafından. Biz bu amaçla çalışmalarımıza devam edeceğiz ve Hollanda tarafının da aynı samimiyeti ve işbirliği arzusunu görüyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanı Timmermans ile görüşmesinde, güvenlik ve terör konularını ele aldıklarını söyleyen Babacan, "Bunların hepsinin istişaresini yaptık. Bölgesel konuları ve Ortadoğu meselelerini beraberce değerlendirdik" şeklinde konuştu.
Uluslararası birçok konuya yönelik aynı bakış açısına sahip olduklarını ifade eden Babacan, "Hollanda ile Türkiye'nin, pek çok konuda uluslararası ve bölgesel konuya paralel bir bakış açısı var" dedi.
PLOUMAN: "400. YIL KUTLAMALARI GELECEKTEKİ İLİŞKİLERİMİZ AÇISINDAN SAĞLAM BİR TEMEL OLUŞTURDU"
Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Plouman ise, "Hollanda ile Türkiye arasında geçmişe baktığımızda çok iyi ilişkiler görüyoruz. 400. yıl kapsamında bu sene her iki ülkede birçok etkinlik ve kutlama yapıldı. Bugün de kutlamaların kapanışı yapılacak. Bu kutlamalar gelecekteki ilişkilerimizin daha iyi olması için de iyi bir ortam oluşturdu. Sayın Babacan ile Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı yatırımları görüştük. Dostluk ilişkilerimizin ekonomi alanına da yansımasını istiyoruz. Türkiye son derece dinamik, önemli bir ekonomiye sahip. Türkiye, dış ticaretimiz açısından önemli bir ülke. Dostluk ver ticari ilişkilerimiz çok iyi ve bu daha da iyi olabilir" ifadelerini kullandı.
Amsterdam gezisi çerçevesinde Rotterham Limanı'nında gezinti yapacak olan Babacan, ilerleyen saatlerde Rotterdam Büyükşehir Belediyesi konutunda Kraliçe Beatrix'in de katılacağı Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yıl kapanış programına katılacak. Babacan daha sonra Türk basını ile bir araya gelerek temasları hakkında genel bir değerlendirme yapacak. Babacan'ın geç saatlerde yurda dönmesi bekleniyor.
(ÖK-ÖK-D)

11.12.2012 16:21:17 TSI

Editör: Wan Haber