Gaziemir Belediyesi'nin Türk Halk Müziği (THM) Korosu'nun verdiği konsere konuk sanatçı olarak katılan Mükerrem Kemertaş ile oğlu Tuncay Kemertaş'ın performansı dinleyicileri etkiledi.
Şefliğini Ali Hikmet Gökçen'in yaptığı Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun verdiği konsere Mükerrem Kemertaş ve Tuncay Kemertaş konuk sanatçı olarak katıldı. Anadolu insanının yaşamını anlatan ve halk müziği sevenlerin gönlünde yer edinmiş unutulmayan türküleri koro ve solo olarak seslendiren müzik topluluğu, başarılı performansıyla usta sanatçılar ve seyirciden tam not aldı. Koro geçen yıl hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ı da unutmadı ve sanatçıyı 'Gova gova indirdiler yazıya' türküsüyle andı.
Koronun seslendirdiği türkülere eşlik eden Kemertaş'lar solo olarak seslendirdikleri 'Eli elime deydi' türküsüyle seyirciyi oynatmayı başarırken, 'Huma kuşu yükseklerden seslenir' türküsüyle de duygulu anlar yaşattı. Türkülerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için herkesin türküleri çocuklarına öğretmesi gerektiğine değinen Tuncay Kemertaş, "Türküler popüler kültürde gereken ilgiyi görmüyor ve yaşam savaşı veriyor. Türkülerin yaşamasını isteyen herkes türkülere sahip çıkarak kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamalıdır. Kültürel çalışmalarıyla adından söz ettiren Gaziemir Belediyesine ve koronun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
(EA-ERG-Y)

12.02.2013 13:33:37 TSI

Editör: Wan Haber