Baba Bush olarak da bilinen eski Amerikan Başkanı George H. W. Bush'un yüksek ateşten dolayı Pazar gününden bu yana yoğun bakımda olduğu açıklandı.
Aile Sözcüsü Jim McGrath eski devlet başkanının ciddi bir hastalık geçirdiğini, yoğun bakımda tutulduğunu, doktorların ve ailenin iletişim halinde olduğunu söyledi. Sözcü Jim McGrath, Bush'un sadece sıvı gıdalarla beslendiğini, hastalığının ''inatçı bir ateşli hastalık'' olarak tanımlandığını söyledi. Sözcü ayrıca, eski devlet başkanının Noel'i geleneksel anlamda kutlayamadığını ama ailesiyle beraber olduğunu söyledi. Bush'un bilicinin açık olduğunu ve doktoruyla esprili şekilde sohbet ettiğini söyleyen Sözcü McGrath, ayrıca doktorunun Bush'un sağlığı hakkında umutlu olduğunu söyledi.
Hastaneye ilk getirildiğinde eski devlet başkanının sadece birkaç gün hastanede kalması umuluyordu ama inatçı bir ateşli hastalığın onu yakalamasından dolayı Noel tatilinin sonuna kadar hastanede kalması bekleniyor. Baba Bush Noel günü eşi Barbara, oğlu Neil ve diğer aile üyeleri tarafından ziyaret edildi. 2001 ve 2009 yılları arasında ABD'nin 43. başkanı olarak görev yapan oğlu George W. Bush da babasını iki defa ziyaret etmişti.
23 Kasım'dan beri Teksas eyaletinin Houston kentindeki Methodist Hospital hastanesinde bronşit tedavisi gören George Herbert Walker Bush (88), ABD'nin yaşayan en eski devlet başkanı ve aynı zamanda 2. dünya savaşı gazisi.
Başkan Ronald Reagan'ın iki dönem yardımcılığını yapan ve 1989'da ABD'nin 41. başkanı seçilen Bush, 92 yılındaki seçimlerde yeniden aday olmuş ancak Demokrat rakibi Bill Clinton'a karşı seçimleri kaybetmişti.
(MS-MS-D)

27.12.2012 13:08:51 TSI

Editör: Wan Haber