B.Vanspor Teknik Direktörü Cahit Y.Sönmez, kazanmak için oynayacaklarını belirtti.

Ziraat Türkiye Kupası maçlarında SiirtsporManisaspor ve Karşıyakaspor'u mağlup eden B.Vanspor'un kupadaki rakibi belli oldu. B.Vanspor, dördüncü tur kupa maçında deplasmanda Eskişehirspor ile eşleşti.

İstanbul Ataköy Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi'nde yapılan kura çekilişi sonrasında eşleşmeler belirlenirken, karşılaşmalar tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. 
Belediye Vanspor, ilk üç kupa maçını da Van'da oynamıştı. Söz konusu karşılaşmalarda Siirtspor'u 1-0 mağlup eden Kırmızı-Siyahlı takım, ikinci tur maçında PTT 1. Lig Takımı Manisaspor'u 2-0, yine PTT 1. Lig Takımı Karşıyakaspor'u 1-0 mağlup etmişti.

Eskişehir'le eşleşmelerini değerlendiren B.Vanspor Teknik Direktörü Cahit Yahya Sönmez, Süper Lig takımlarından biri ile eşleşeceklerini bildiklerini ifade etti. Sönmez, "Biz zaten Süper Lig takımlarından biri ile eşleşeceğimizi biliyorduk. Bu takım Eskişehir oldu. Aslında biz dört büyük takımdan birinin olmasını ve bu maçın da Van'da olmasını istiyorduk. En azından stat sorunumuzu tüm ülke görmüş olurdu. Ancak bu olmadı. Önemli değil. İnşallah Eskişehir'de takımımız en iyi şekilde oynar. Kazanmak ve gruplara kalmak için oynayacağız. Maçlar 03-05 Aralık 2013 tarihleri arasında oynanacak. O zamana kadar eksik ve sakat oyuncularımızın da kadroya girmesi için uğraşacağız. Eşleşmelerin hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tur eşleşmeleri şöyle:

Kardemir Karabükspor - Hacettepe
Galatasaray - Gaziantep Bükşehir Belediyespor
Bucaspor - Beşiktaş
İnegölspor - Gaziantepspor
Sivasspor - Silivrispor
Balıkesirspor - Trabzonspor
Medical Park Antalyaspor - Çankırıspor
Tarsus İdmanyurdu - Kayseri Erciyesspor
Eskişehirspor - Belediye Vanspor
Tokatspor - İstanbul BBSK
Kayserispor - 1461 Trabzonspor
TKİ Tavşanlı Linyitspor - Akhisar Belediyespor
Gençlerbirliği - Nazilli Belediyespor
Bandırmaspor - Elazığspor
Fenerbahçe - Fethiyespor
Adana Demirspor - Bursaspor

Sehrivan G.

Editör: Wan Haber