TFF 3. Lig 2. Grupta 19 haftalık maraton geride kaldı. 20. Hafta karşılaşmaları ise yarın oynanacak. Yarın oynanacak ve 18 takımın mücadele edeceği ilk 3 karşılaşma saat 13.00’da son 6 karşılaşma ise 13.30’da başlayacak.

18 Takımın mücadele ettiği 2. grupta Pazarspor 35 puan ve averajla liderliğini sürdürüyor. Diyarbekirspor ise yine 35 puanla zirveyi bırakmazken, 34 puanlı 2 takım Yeni Orduspor ve Darıca Gençlerbirliğispor’da 3. Ve 4 sıradaki takımlar olarak görünüyor. Grupta yaklaşık 11 takımın Zirve ve Play Off hesapları var. Önümüzdeki 5 hafta da özellikle Zirvede kopma yaşanmadığı taktirde, Zirve ve Play Off mücadelesi son haftaya kadar sürebilir.

Ligin 20. Haftası çok kritik maçlara sahne olacak. Oynanacak maçlarda alınacak sonuçlar sayesinde Zirve ve Play Off potasında dengeler değişecek gibi görünüyor. Lider Pazarspor sahasında Erokspor’u konuk ederken, yakın takipçisi olan Diyarbekirspor ise Yeni Orduspor deplasmanın da olacak.

Grupta 3. Sırada yer alan Darıca Gençlerbirliğispor deplasman da Ankara Demirspor’a konuk olurken, Turgutluspor ise Erzincanspor deplasmanında olacak. Bu karşılaşmalarda çıkacak sonuçlar orta sıralarda maç kazanan takımlara yarayacak. Yani orta sıralarda yer alan takımlar bu hafta maçlarını kazandıklarında, Zirve ve Play Off potasına biraz daha yaklaşmış olacak. Zirve takımlarının bu hafta birbirleriyle oynaması sayesinde çıkacak sonuçlar Zirve ve Play Offa yeni ortaklar kazandıracak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Kırıkhanspor’la puanları paylaşan B.B.Vanspor, yarın Kayseri Erciyespor’a konuk olacak. Kırmızı siyahlı ekip, Zirvede yer alan takımların birbirleriyle karşılaşacağı bu hafta da alacağı 3 puan çok önem arz ediyor. Bu bilinçle Kayseri Erciyespor deplasmanına giden kırmızı siyahlı ekip, Van’a 3 puanla dönerek Zirve ve Play Off şansını sürdürmeyi hedefliyor. Küme düşme potasında yer alan 3 takımdan, Kayseri Erciyespor ve Yeşil Bursa takımları küme düşmekten zor kurtulur.

Düşecek 3. Takım ise şuan itibariyle Kırıkhanspor görünüyor. Ama Kırıkhanspor 2. Devre yaptığı transferler sayesinde güçlü bir ekip konumunda sürpriz yapabilir.

Yarın deplasmanda saat 13.30’da Kayseri Erciyespor’a konuk olacak olan B.B.Vanspor, sonraki hafta ise küme düşme potasında yer alan Yeşil Bursapor’u konuk edecek.(Bölgegazetesivan)

Editör: Wan Haber