Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı,"Savunma sanayi, kurumsallaşmada Türkiye'nin önde gelen sektörleri arasında yer alıyor" dedi.
FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından üretilen Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinesi'nin (AZMİM) teslimi nedeniyle şirketin Gölbaşı'ndaki merkezinde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, savunma sanayinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla faaliyet gösterdiğini belirterek, "Dolayısıyla ana hedef Türk dizaynı proje olması. Artı olarak Türkiye'de üretilmesi ve sakıncası yoksa dünyada satış kabiliyetinin olması" diye konuştu.
TSK'ya ürün satabilmenin dünyada büyük bir popülaritesi olduğunu vurgulayan Hasan Kemal Yardımcı, "Referans TSK olunca vatandaş gözü kapalı evet diyor. Bu imkandan faydalanmamız lazım. Biraz daha fazla çalışmamız lazım, ayrıca çıtanın yükseldiğinin de farkında olalım" şeklinde konuştu.
Yardımcı, savunma sanayinin Türkiye'nin önde gelen sektörleri arasında yer aldığını kaydetti.
Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ise, FNSS'in savunma sanayinde bir dünya şirketi ve sektörde model haline geldiğini vurgulayarak, "'Bunlar bizim son dönemde vurguladığımız savunma sanayi hedefimizi de destekliyor. Nedir bu hedef? TSK'nın ihtiyaçlarına çözüm üretmek. Dışarıdan da alabilirdik ama bu çözüm olmazdı" dedi.
Savunma sanayinde Türkiye'nin dünyada bir numara olabileceğini ifade eden Bayar, "Seviyemizi en üste çıkarmamız gibi bir iddiamız olmalıdır'' ifadesini kullandı.
Törende Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, projede emeği geçenlere plaket verdi. FNSS Genel Müdürü Kurt, AZMİM'in anahtarını Korgeneral Huduti'ye teslim ederek, davetlilerle birlikte aracın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
(TB-CC-Y)

11.01.2013 17:12:20 TSI

Editör: Wan Haber