Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Aziziye Şube Başkanlığı'na Vahdettin Dadaşoğlu seçildi. 36 üyenin oy kullandığı seçimlerde, Eski Mahalle Muhtarı Vahdettin Dadaşoğlu 19 oy alarak derneğin yeni başkanı olurken, eski başkan Demirgeçit Mahalle Muhtarı Nabi Eren ise 15 oy aldı.
Kongre sonrası yönetimini oluşturarak çalışmalara başlayan Vahdettin Dadaşoğlu, ilçe sınırları içerisinde 82 muhtarın bulunduğunu ve tüm muhtarları dernek çatısı altında toplayacaklarını ifade etti. Muhtarların sorunlarını ilgili makamlara ulaştıracaklarını da dile getiren Dadaşoğlu, "Yaşadığı köyün, mahallenin temsilcisi olan muhtarlar özlük hakları konusunda ciddi sıkıntı yaşamaktadırlar. Öncelikle muhtarların sorunlarının giderilmesi ve şartlarının iyileştirilmesi noktasında merkezi hükümet nezdinde girişimlerde bulunacağız." dedi.
Aziziye (Ilıca)'daki Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da kurucusu olduğunu hatırlatan Dadaşoğlu, sivil toplum örgütlerinin gücünü iyi bildiğini, bu yüzden Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği'nin de aktif bir sivil toplum kuruluşu olacağını kaydetti.
KAYMAKAM VE BAŞKAN'A TEŞEKKÜR
Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ile Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de gerek birbirleriyle ve gerekse muhtarlarla uyum içerisinde çalışan, başarılı iki yönetici olduklarına dikkat çeken Başkan Vahdettin Dadaşoğlu, "Kaymakam ve belediye başkanımız ilçemiz için büyük şans. Her ikisi de kapısını ve yüreğini muhtarlara, halka açmış iki yönetici. Muhtarlar olarak ne zaman makamlara gitsek, görüşmeden geri dönmediğimiz gibi, mahalle ve köylerimizin sorunlarının çözümü noktasında da azami çaba sarfediyorlar. Artık dernek olarak daha fazla ziyaret edip, ortak paydası Aziziye olan kaymakamımız, belediye başkanımız ve muhtarlarımızla bir ekip ruhu içerisinde ilçemizi daha ileriye taşıyacağız. Biz Köy ve Mahalle İdareleri Derneği olarak kaymakamımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
YENİ YÖNETİM
Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Aziziye Şubesi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu : Vahdettin Dadaşoğlu, Fariz Yavulu, Süleyman Muhsin, Ensar Akagündüz, Ahmet Çalmaşur.
Yönetim Kurulu (Yedek) : Ömer Kavçin, Hayrettin Ayçiçek, Tevhit Özcan, Burhanettin Umuç, Hasan Yılmaz.
Denetim Kurulu : Mehmet Dursun Varol, Yusuf Sünnetçi, Mahmut Yılmaz.
Denetim Kurulu (Yedek) : İbrahim Çankaya, Eyüp Kırık, Ömer Kavçin
Üst Kurul Delegeleri: Rafet Zengin, Ömer Akkaya, Musa Küçükler, Abubekir Cengiz.
(ERZ-AA-Y)

21.02.2013 13:24:42 TSI

Editör: Wan Haber