Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Evlilik Öncesi Aile Eğitimi" seminerleri kapsamında Aziziye Belediyesi'nde bir program düzenlendi.
Aziziye Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen seminerde çiftlere, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, aile hukuku ile evlilik ve sağlık konularında eğitim verildi. Seminere katılan çiftler törenle sertifikalarını aldılar. Törene Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Başkan Yardımcısı Muhammet Hanefi İspirli, eğitimciler ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Başkan Cengiz, toplumun temel yapı taşının aile olduğunu söyledi. Ailenin bir kurum gibi görülüp, kurum gibi yönetilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Cengiz, bu kurumsal yapının en değerli meyveleri şüphesiz çocuklardır. Çocukların iyi bir gelecek elde etmeleri, sağlıklı bir psikolojiyle yetişmelerine bağlıdır. Bu anlamda anne-babalara çok önemli görevler düşmektedir." dedi.
Toplum sağlığı üzerindeki en temel unsurun aile olduğunu hatırlatan Başkan Fatih Cengiz, toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun önemine işaret ederek, evlilik kurumunun son yıllarda özellikle gözle görülür şekilde yıprandığı ve boşanma oranındaki patlamaların da bunun en önemli göstergesi olduğunu sözlerine ekledi. Bu oranların düşürülmesi ve toplumsal hayat içerisinde önemli bir yeri olan ailenin korunmasında herkesin ve her kurumun sorumluluk üstlenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Cengiz, "Bu noktada 'Evlilik Öncesi Aile Eğitimi' seminerlerini düzenleyen başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzeri, Erzurum İl Müdürlüğümüzü ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş ise, Erzurum'da düzenlenen seminerlerin ilkini Büyükşehir Belediyesi'nde başlattıklarını ve ardından Yakutiye, Palandöken ve Aziziye Belediyeleri ile devam ettirdiklerini belirtti. Aralık 2012'de başlayan seminerlerin Mart 2013'e kadar devam edeceğine vurgu yapan İlbaş, "Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerimizle birlikte evlilik müracaatı için başvuru yapan çiftlere eğitimler verilecek ve katılımcılara belge takdim edilecektir. Eğitimlerin tüm çiftlerimize hayırlı olmasını diliyor, işbirliği içerisinde çalıştığımız belediyelerimize de teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Seminerde daha sonra katılımcılara belgeleri takdim edildi. Seminer, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
(ERZ-AT-Y)

03.01.2013 14:26:34 TSI

Editör: Wan Haber