'İzmir barış istemiyor' algısının düzeltilmesi amacıyla, 1 Mart'ta gerçekleştirilecek olan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in onur konuğu olduğu Küçük Millet Meclisi'nin (KMM) toplantısına katılamayacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, davete teşekkür etti.
Başkan Kocaoğlu, "Biz Diyarbakır'a da diğer illerimize de gideriz. Ama şu anda bizim gündemimizde 'expo' çalışmalarımız var. Biz onların çalışmalarını, düşüncelerini, fikirlerini tabii ki destekleriz. Ama İzmir zaten barışın kentidir. Bir sorun yoktur. Zaman içinde biz de Diyarbakır'a gideriz. Diyarbakırlılar da buraya gelir; zaten geliyorlar, belediye başkanımız da gelir. Bizim gündemimizde şu anda böyle bir etkinlik söz konusu değil. Kendilerine ülke barışına katkı koydukları için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.
Kocaoğlu, İzmir'in çok kültürlü, çok sesli yapısıyla her zaman barış ve hoşgörünün kenti olduğunu, bir süre önce Kürtçe oynanan 'Hamlet' oyununu İzmir'e gelen Osman Baydemir ile izlediğini anımsattı. Kocaoğlu, şunları söyledi:
"Bir defa bildiğiniz gibi burada, Hamlet oynandı. Sayın meslektaşımız Osman Baydemir bey bizi aradı, geldi, konuk ettik. Oyunu beraber seyrettik. Beraber barış mesajını zaten verdik. İzmir tarih boyunca hoşgörünün, barışın ve huzurun kenti olmuştur. İzmir Türkiye'nin en aydınlık kentidir. İzmirli hemşehrilerimizin hiçbir ayrımcılığı desteklemediği, tarihin her aşamasında görülmüştür. Bu kentte çok kültürlülük, çok seslilik; her inançtan, her etnik kökenden insanımız huzur içinde mutlu şekilde yaşamaktadır. Türkiye'nin en güvenilir kentidir İzmir. Biz Diyarbakır'a da diğer illerimize de gideriz. Ama şu anda bizim gündemimizde 'expo' çalışmalarımız var. Zaten Sayın Baydemir geldi biz ev sahipliğini yaptık, son derece memnun ayrıldı."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KMM'nin düşünce ve çalışmalarını desteklediklerini kaydederek, açıklamasını şöyle sonlandırdı:
"Biz onların çalışmalarını, düşüncelerini, fikirlerini tabii ki destekleriz. Ama bizim gündemimizde şu anda böyle bir etkinlik söz konusu değil. Kendilerine ülke barışına katkı koydukları için, yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Zaten biz bu çalışmayı ve desteği yapıyoruz. Geçmişte de yaptık, bugün de yapıyoruz yarın da yapacağız. Bu konudaki düşüncemiz bu."
(HD-SO-Y)

16.02.2013 13:17:44 TSI

Editör: Wan Haber