Azerbaycan 3. dönem Milletvekili Ganire Paşayeva, Hocalı katliamının tanınması ve sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı, Türk gençliğinin sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanması gerektiğini söyledi.
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Uşak Üniversitesi Sosyal Aktiviteler Topluluğu tarafından düzenlenen "Hocalı Katliamı" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı; Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler izledi.
Hocalı katliamının Türk milletine karşı yapılmış bir soykırım olduğunu kaydeden Paşayeva, Ermeni lobisinin asılsız iddialarına karşı Türk gençliğinin sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanması gerektiğinin önemine değindi. Hızla gelişen teknoloji sayesinde dünyanın küçüldüğünü ifade eden Paşayeva, üniversite öğrencilerine hitaben "Gençler, Türkiye ile Azerbaycan tek millet iki devlettir. Ermeni lobisinin yalanlarına karşı tüm dünyaya doğruları birlikte anlatmalıyız. Sosyal medya aracılığıyla tüm dünyaya milyonlarca mesaj atarak Hocalı katliamının tanınmasını sağlamalıyız. Aynı şekilde sözde Ermeni soykırımı iddialarını da belge ve bilgilerle çürütüp doğruları anlatmalıyız" dedi.
Hocalı katliamını tüm dünyaya anlatmak istediklerini ve soykırımı yapanların adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini anlatan Azeri vekil Paşayeva, "Hocalı katliamı sonrası Türkiye ile Azerbaycan'ın komşuluk bağları kopartıldı. Sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile Hocalı katliamı bir bütündür. İkisi de aynı amaç uğruna ortaya çıkmıştır. Ermeni lobisinin sözde soykırım yalanlarını doğru bilgilerle çürütmek için birlikte çalışmalıyız. Hocalı katliamını tüm dünyanın tanımasını sağlamalıyız. Çünkü Hocalı'daki soykırımın tüm görüntüleri, belge ve fotoğrafları arşivlerde var. Hocalı katliamı, sadece Azeri Türklerine değil, insanlığa karşı yapılmış bir cinayettir. Ermenistan, Azerbaycan'ın yüzde 20 toprağını işgal altında bulunduruyor" diye konuştu.

"MİLLETİMİZİN UMUDU TÜRKİYE"
Dünya genelinde yaşayan Türk milletinin, Türkiye'ye umut bağladığını da ifade eden Paşayeva, "Türkiye, tüm dünyadaki soydaşlarımızın umududur. Önümüzdeki dönemde de güçlü devlet yapısı ve yarınlara güvenle bakan vizyon sahibi bir Türkiye, dünyanın her bölgesindeki milletimizin umududur. Bu umudu ve Türk dünyasının potansiyelini iyi bilen bazı devletler, Türkiye'nin önünü kesmek, Azerbaycan ile bağlarını koparmak için sözde soykırım yalanlarını ortaya atıyor. 2015 yılı öncesinde ciddi oyunlar oynuyorlar. Türkiye'nin vizyonunu küçültmek, Türk dünyasını ve Türk milletini birbirinden koparmak için Ermeni lobisinin yalanlarına itibar ediliyor. Biz Türk milleti olarak, bu yalanlara karşı doğru bilgileri dünyaya anlatmakta maalesef biraz geç kaldık. Ama bundan sonra geç kalmamalıyız. Hocalı'da yaşananları basit bir soykırım olarak görmemeliyiz. Bu mezalimin izleri çok derin. Gençlerimiz bütün bu oyunları analiz etmeli. Geçmişini çok iyi öğrenip gelecek için ortak hareket etmeli. Kendi içimizde ideolojimiz ne olursa olsun, hangi kavgaları edersek edelim, Türk milletinin sorunlarını aynı masa etrafında oturup tartışabilmeliyiz. Ortak sorunlarımıza ortak çözümler üretmeli, mutluluğumuzu paylaşmalıyız. Aynı vizyon etrafında tek millet olarak dünyaya ortak mesajlar vermeliyiz" ifadelerini kullandı.
Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya plaket takdim etti.
(KY-SO-Y)

20.02.2013 18:25:33 TSI

Editör: Wan Haber