İstanbul’da, 2001 yılında kaybolan Azerbaycan uyruklu çocuk bakıcısı kadının cesedi 13 yıl sonra teşhis edildi. Şişli’de başsız kadın cesedinin ve Bakırköy sahilinde bulunan insan başının Azeri kadına ait olduğu belirlendi. Konuyla ilgili 51 yaşındaki M.S. isimli erkek şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’da çocuk bakıcılığı yapan Azerbaycan uyruklu 37 yaşındaki T.D. isimli kadın, 21 Nisan 2001 tarihinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Edinilen bilgiye göre, olaydan 6 gün sonra 14 yaşındaki oğlu S. D., annesinin kaybolmasına ilişkin polise başvuruda bulundu. S. D. başvurusunda annesinin M. S. isimli bir kişi ile arkadaşlık yaptığı, annesinin bu kişi tarafından rahatsız edildiği bilgisini verdi.

Polisin konuyla ilgili çalışmaları devam ettiği sırada 28 Nisan 2001 günü Şişli Kazım Orbay Caddesi Arpasuyu Sokak numara 27 önünde, 30-45 yaşlarında çeşitli yerlerinde kesici alet yarası olan ve başsız kadın cesedi bulundu. Ardından 02 Mayıs 2001 tarihinde Bakırköy Sahil Kenedy Caddesi üzeri Taşlıhan Köprü Deniz istikametindeki kayalıklar arasında bir kadına ait olabileceği değerlendirilen insan başı buldu.

Bu gelişmelerin ardından polis, Azerbaycan ile irtibata geçerek kadının ailesinden bazı kişilerin DNA’sının gönderilmesini istedi. Yapılan çalışmaların ardından 26 Kasım 2013 tarihinde, bulunan başsız kadın cesedi ile kesik başın kayıp başvurusu yapılan T. D.’ye ait olduğu belirlendi.

S. D.’nin başvurusundan yola çıkarak M.S. isimli şahsa ulaşan polis, doktor kayıtlarında zanlının belinin kırık olduğu bilgisine ulaştı. Rapor tarihinin kadının kaybolmasına ilişkin tarih aynı olmasından şüphelenen polis, 09 Mayıs 2014 tarihinde gözaltına aldığı zanlının Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde motosiklet kullanırken yağmur nedeniyle yolun kayganlaşması nedeniyle hâkimiyetini kaybetmesi üzerine kaza yaptığı şeklinde ifade verdiğini tespit etti. Raporda zanlının bu kaza sonucu belinin kırıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde de yara izinin oluştuğu bilgisine ulaşıldı.

Çocuk bakıcısı kadının oğlu S.D.’nin ifadesindeki bilgilerden yola çıkan polis, zanlının kaza yaptığı yer ile çocuk bakıcısı kadının cesedinin bulunduğu yerin birbirine çok yakın olmasını da değerlendirerek, ilk gözaltı işleminden iki gün sonra serbest bıraktığı 51 yaşındaki M.S.’yi 05 Kasım 2014 tarihinde tekrar gözaltına aldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen M.S., nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Wan Haber