Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Başkonsolos Yardımcısı Fariz Caferov ile birlikte Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ermenilerin Azerbaycan'da yaptıkları zulümlerden sonra Doğu Kapı'nın kapatıldığını ve Kars halkı ve Kars Belediyesi olarakta devletin ve hükümetin aldığı bu kararı desteklediklerini belirtti.
Azeri heyetini makamında kabul eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Hocalı'da yapılan katliamı dünya kamuoyunun da kınadığına dikkat çekti.
Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Kars ile Azerbaycan'ın Mingeçevir şehirlerinin kardeş şehir olacağını söyledi.
Kars'ta düzenlenen Hocalı Katliamı Paneli katılmak üzere kente gelen Azeri Milletvekili Aydın Mirzezade, ilk kez Kars'a geldiğini, Kars, Iğdır, Ağrı Dağı'nın Azerbaycan'da çok mukaddes olduğunu vurguladı.
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ziyaretle ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada; "Hocalı'nda yapılan olayı kınıyoruz. Dünya kamuoyu da bu olayı kınıyor. Çünkü artık çağımız insanlarının bir birini öldürmesi değil. Bir birleriyle diyalog içerisinde uluslararası boyutta da olsa sorunun çözülmesinde hukuk ilkelerinin geçerli olması gerekli ama maalesef bu insanların zayıf olduğunu güçsüz olduklarını ve habersiz bir şekilde gecenin yarısında kalkıp insanlarımıza soydaşlarımıza kardeşlerimize saldırmaları bizleri gerçekten çok aşırı derecede üzmüştür" dedi.
Ama ben inanıyorum ki, hak yerini alacaktır diyen Bozkuş, o tarihten bu yana Doğu Kapı konusu kapandığını, Kars halkı, Kars Belediye Başkanlığı olarak devletimizin, hükümetimizin bu kararının arkasında olduklarını ve desteklediklerine vurgu yaptı.
Çayların içildiği ziyarette Azerbaycan ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler konuşuldu. Azerbaycan Milletvekili Mirzezade, Başkan Bozkuş'a halı hediye ederken, Bozkuş'ta Azeri misafirine plaket ve üzerinde Türk Bayrağı ve belediyenin logosunun bulunduğu atkı hediye etti.
(IÇ-AA-Y)

19.02.2013 10:26:35 TSI

Editör: Wan Haber