Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagırov, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Keçiören Belediyesi'nce yapımı sürdürülen yeni Hocalı Katliamı Anıtı'nın açılışı ile ilgili hazırlıklar ele alındı.
2005 yılında Estergon Türk Kültür Merkezi'nin bulunduğu alana inşa edilen Hocalı Anıtı, Keçiören Belediyesi ile kardeş şehir Sumgait Belediyesi'nin ortak çalışması ile daha geniş bir meydana taşınıyor. Yapımı son aşamaya gelen ve açılış töreni için hazırlıklara başlanan yeni anıt, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından hunharca katledilen yüzlerce Azeri Türkü'nün anısını yaşatacak.
Azerbaycan Büyükelçisi Bagırov'un ziyaretinde yeni Hocalı Anıtı'nın açılış ve anma töreni ile ilgili hazırlıklar konuşuldu. Başkan Ak'ın Türk cumhuriyetlerine verdiği desteğin takdire şayan olduğunu, bunu da tüm uluslararası platformlarda dile getirdiğini söyleyen Büyükelçi, "Hocalı Katliamı her yıl Keçiören Belediyesi tarafından büyük bir törenle anılıyor. Keçiören Belediyesi bu katilamı unutmamak ve unutturmamak adına güzel bir girişimde bulundu. Anıtın açılışına büyük bir katılım olmasını bekliyoruz" dedi ve yeni anıtın yapılmasından dolayı Azeri yönetimi ve halkı adına teşekkürlerini sundu.
Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Hocalı insanlık onurunun ayaklar altına alındığı kara bir gün olduğunu ve unutulmaması gerektiğini ifade etti. Bu kara günün unutulmaması ve insanlığa hatırlatılması için 2005 yılında Keçiören'de Hocalı şehitleri adına anıt dikildiğine işaret eden Başkan Ak, "Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının dalgalandığı bu anıtın Keçiören'de bulunmasından gurur duyuyoruz. Bir insanlık ayıbı olan Hocalı Katliamı'nı lanetliyorum. Her fırsatta insan haklarından bahseden Batı dünyasının Hocalı katliamını hala görmezlikten gelmesi samimiyetleri hakkındaki şüpheleri teyit ediyor" diye konuştu.
Ziyaret kapsamında Keçiören Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri de gündeme geldi.
(BK-YHY-Y)

14.02.2013 10:47:32 TSI

Editör: Wan Haber