Azerbaycan ile AB arasında 13. İşbirliği Toplantısı kapsamında Brüksel'de yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov'un temsilciliğinde Azerbaycan ve AB arasındaki işbirliği toplantısı, Brüksel'de yapıldı. Toplantıda siyasi, ticari ve insani yardım sahaları başta olmak üzere çok yönlü görüşmeler yapıldı. Toplantıya AB Genişlemeden Sorumlu üyesi Çek Cumhuriyeti'nden Stefan Füle ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Erato Kozakou Marcoullis de katıldı.
Basın açıklaması yapan üçlüden Stefan Füle, "Azerbaycan'ın AB ile yakın münasebetlerini görmekten memnuniyet duyduğumuzu belirtmeliyim" diyerek, taraflar arasında gıda ve enerji sahalarında işbirliğini kuvvetlendiren adımlar atıldığını ifade etti. Azerbaycan Parlamentosu'nun Anadolu üzerinden geçerek Avrupa'ya doğalgaz ihraç edecek olan "transanatolian pipeline" inşaatı için destek vermesinin de memnuniyet verici olduğunu belirten Füle, "Gelecek ay Şah Deniz Konsorsiyumu'nun AB için müspet bir nihai karara varacağını umuyoruz" dedi.
Füle, Elmar Mammadyarov'un işbirliğine katkılarıyla Türkmenistan ile birlikte Hazar hattının devreye gireceği geniş işbirliği yaptıklarını da sözlerine ekledi.
"AB'nin Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Karabağ meselesine çare bulmak için yardım teşebbüslerinden dolayı çok memnunuz" diyerek sözlerine başlayan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Karabağ hadisesinden ötürü bölgede herkesin kaybetmesine yol açan mevcut saçma vaziyetin değişerek Ermeni askeri varlığının bir an evvel Karabağ'dan çekilmesini ve bölgenin istikrarını temin edecek adımların atılması gerektiğine temas etti.
(CTŞ-CC-D)

17.12.2012 18:06:02 TSI

Editör: Wan Haber