Ordu Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Recep Azaklı, Ordu Belediyesi'nin 2012 yılını değerlendirdi.
Azaklı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ordu Belediyesi'nin daha önceki yıllardan gelen yönetim hastalığını 2012 yılında da tedavi edemediğini söyledi. Azaklı, yaptığı açıklamada "Ordu Belediyesi'nin yönetim hastalığı 3 ana başlıkta toplanır. Ordu Belediyesi'ni başarısız kılan 1 sebep kaynakların yönetimindeki acziyettir. Yani parasal kaynakların verimli kullanılmamasıdır. İnsan kaynaklarının verimli yönetilememesi, sevk ve idare edilememesidir. Zamanın verimli yönetilememesidir. Vakit nakittir diye bir atasözümüz vardır. Ordu Belediyesi vakidi nakit gibi değerli görememekte, zaman israfına çare bulamamaktadır. Ordu Belediyesi'nin başarılı olması, elbette her Ordulunun arzusudur. Ancak Ordu Belediye yönetimi, başarıyı engelleyen 3 hastalığı bugüne kadar tedavi edebilecek performansı gösterememiştir. Bu yönetim hastalığının sonucu olarak Ordu Belediyesi'nin 2012 yılı karnesi zayıftır, kırıklarla doludur. Ordu Belediyesi'nin 2012 yılı faaliyetleri ile ilgili bu genel değerlendirmeden sonra hangi alanlarda başarısız olduğu ile ilgili birkaç örnek sunmak istiyorum. Ordu Belediyesi hizmet binasının hikayesi, Ordu Belediyesi'nin yönetim hastalığına en açık bir örnektir. Kaynak israf edilmiştir. Zaman israf edilmiştir. Personel verimsiz yönlendirilerek enerjisi israf edilmiştir. Belediye yönetimi hizmet binası ile ilgili ne yapacağını bilmiyordu. El yordamıyla iş yönetmeye çalıştı. Projesizlik, plansızlık 2 yılı kaybettirdi.
Önce 'dış cephe' tamiratı diye ihale açtınız. İhaleyi yaptınız. Sonra ihaleyi iptal ettiniz. Niye iptal ettiğinizi soranlara inandırıcı bir cevap veremediniz. 'Güçlendirme ihalesi' yaptınız ihaleyi yaptıktan sonra teknik bir ekibe 'bu binaya bir bakın' dediniz. Onlar da 'bina çürümüş' dediler. Bir güçlendirme maliyeti çıkardılar. İhaleyi yine iptal ettiniz. Son çare olarak 'binayı yıkalım' dediniz. Ve yıktınız. 'Bina nereye yapılacak' dediniz. Ona da karar verememiştiniz. 'Karayolları arazisini verin, bina yapalım' dediniz. O da olmadı. 'Meydan olsun' tartışmaları ile 3-5 ay geçti. Biz AK Parti Grubu olarak bir belediye hizmet binasının yenilenmesine, ihtiyaca cevap vermiyorsa yıkılıp yeniden yapılmasına hiçbir itirazımız olmadı. Ancak ne yapmak istediklerini anlayamayınca mecliste sorduk. Niye dış cephe ihalesini iptal ettiniz. Güçlendirme dediniz niye iptal ettiniz, nasıl bir proje peşindesiniz ki 1 yıla yakın bir sınama yanılma denemesinden sonra 'pardon bu binayı yıkmamız gerekiyormuş' dediniz. Biz bu yönetim mantığınızı eleştirdik, eleştirmeye de devam ediyoruz" diye konuştu
"Beceriksizlik var. Kaynak israfı var. Ekiplerin zamanını fuzuli işgal var. Bir seneyi aşkın bir süre ne yapacağını bilemeyen bir şaşkın ördek gibi dolaştınız. Sonra binayı yıktınız. Nereye nasıl bir bina yapacağınıza karar veremediniz. Sonunda bir projeyi halka tanıtmak için toplantı yaptınız. Şimdi ne zaman ne kadar bir para ile yapacağınız hala belli değil" diyen Azaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kaybedilen 2 yıla, zaman israfına, emek israfına kaynak israfına itiraz ediyoruz. Biz ise 'aynı yere yapılmasın' dedik. Dün ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Ordu Belediyesi yönetimi kendi oturacağı hizmet binası ile ilgili 2 yıl yap-boz oyunu oynarsa biz bunun adına acziyet deriz. Beceriksizlik deriz. Yeteneksizlik deriz."
(RCP-SLH-Y)

08.01.2013 13:12:17 TSI

Editör: Wan Haber