ANKARA - Oyunlarıyla tiyatroseverlerden büyük beğeni toplayan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları, bu kez çocuk mahkumlar için sahneye çıktı. Kent Tiyatrosu oyuncuları Sincan'da bulunan Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkumlar için 'Ayyar Hamza' adlı oyunu sahneledi. Geleneksel Türk tiyatrosunun temel taşlarından olan ve orta oyununun en güzel örnekleri arasında gösterilen 'Ayyar Hamza' yaklaşık 200 çocuk mahkum tarafından ayakta alkışlandı.

Osmanlı'da Tanzimat döneminde yaşamış oyunda, babasının izni olmadan evlenmeye kalkan iki gencin başından geçen komik olayları konu alınıyor. Yaklaşık 2 saat süren oyun mahkumlara eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı. Oyun sonrasında mahkumlara yönelik kısa bir konuşma yapan Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Necmi Acun, "Sizlerin gelişimi için bu tür faaliyetler organize ediyoruz. Emeklerinden dolayı Kent Tiyatrosu oyuncularına ve vermiş olduğu destekten dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e teşekkür ediyorum." dedi.

Mahkumlara yönelik tiyatro ile ilgili açıklama yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de kültürel faaliyetleriyle öne çıkan Mamak Belediyesi'nin sosyal sorumluluklarını titizlikle yerine getirdiğini söyledi. Akgül, "Kent Tiyatrosu oyuncuları yıl boyunca birbirinden güzel oyunları sanatseverlerle buluşturuyor. Daha önce de Yenimahalle Açık Cezaevi'nde mahkumlar için sahneye çıkan Kent Tiyatrosu oyuncuları bu kez de Sincan'da bulunan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkumlar için sahneye çıktı. Sanatın toplumun her kesimiyle buluşması gerekir. Cezaevinde bulunan kader mahkumlarına moral olabildiysek ne mutlu bize." şeklinde konuştu. CİHAN

Editör: Wan Haber