Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yılbaşı nedeniyle birçok vatandaşın yeni yıla kırmızı iç çamaşırlarıyla girdiği belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı yetkililer kırmızı renkli iç çamaşırları ile yılbaşına girmenin hurafe olduğunu açıklamasına rağmen, Ayvalık'ta iç çamaşırı satan mağaza ve dükkânlarda her yıl olduğu gibi bu yılda satış patlaması yaşandı. Kış ayları nedeniyle ekonomik durgunluk yaşayan iç çamaşırı satışı yapan esnaf ise, adeta çılgınlık haline gelmiş olan yılbaşına kırmızı iç çamaşırla girme telaşında ki bayan müşterilerin ilgisinden son derece memnun görünüyor. İlçede iç çamaşırı satışı yapan Mine Candan adlı genç bir kız, ablası Canan Türkcan ile birlikte işlettikleri dükkânın önüne açtıkları ilginç tezgâhla ilgi çekti.
Ayvalık'ın At Arabacılar mevkiinde cadde üzerinde bulunan dükkânlarının önüne desen desen ve tamamı kırmızı renkli g-string ve iç çamaşırlarını asarak sergileyen iki kardeş, fiyatları 3 TL ile 7 TL arasında değişen bayan iç çamaşırlarına ilginin özellikle yılbaşında rekor seviyeye ulaştığını kaydetti.

"KIRMIZI ŞANS GETİRİYOR"
Ecrinim Tekstil adını taşıyan küçük dükkânlarında kış mevsiminde çok yavaşlayan işlerin kırmızı iç çamaşırlarının gördüğü ilgi sayesinde yüzlerinin güldüğünü kaydeden Mine Candan, "Bayanlar kırmızı renkli iç çamaşırlarıyla donanarak yılbaşına girmenin kendilerine şans getireceğine inanıyor. Bu inançla da Ayvalık'ta yılbaşına yaklaşırken kırmızı iç çamaşırlara ilgi inanılmaz arttı. Bizde elimizdeki çamaşırları en yi şekilde teşhir ederek, bu çılgınlıktan payımızı almaya çalıştık" diye konuştu.
Candan, son yıllarda sadece uğur getirsin diye ilçedeki bayanların eşlerine ve çocukları için de yılbaşına özel kırmızı renkli iç çamaşırlarını hediye amaçlı satın aldıklarını sözlerine eklerken, ablası Canan Türkcan, bu yıl kırmızı iç çamaşırı çılgınlığına ilçedeki erkeklerinde katıldığına dikkat çekti.
Erkekler için getirdikleri kırmızı boxerlerin haftalar önce tükendiğine dikkat çeken Türkcan, "Sanırım artık yılbaşına kırmızı iç çamaşırı ile girmenin uğur getirdiğine erkekler, kadınlardan daha çok inanıyor. Bu yıl erkekler için getirdiğimiz kırmızı iç çamaşırları yılbaşı gelmeden tükendi" diye konuştu.
(SS-SŞ)

31.12.2012 14:10:32 TSI

Editör: Wan Haber