Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir evde çıkan yangın 5 kişilik bir aileyi kış ayının en soğuk günlerinde evsiz barksız bıraktı.
Ayvalık'ın Fethiye Mahallesi 1. Fethiye Caddesi No: 9 adresinde bulunan eski bir evde ikamet eden Nuray ve Atilla Mutlu çiftinin yanı sıra yetişkin çocukları Firdevs, Gökhan ve Mehmet'in yaşadığı evde önceki gün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Emekli bir işçi olduğu öğrenilen Atilla Mutlu'nun emekli maaşıyla geçinmek zorunda olan aile fertlerinin ev ekonomisine destek olabilmek adına yevmiye karşılığında zeytin toplayıcılığı yaptığı için evde olmadıkları sırada çıkan yangın 2 katlı ahşap binayı kül etti.

KOMŞUSUNUN KIZINA YARDIMA KOŞARKEN YANAN SOBA EVİ TUTUŞTURDU
Edinilen bilgiye göre, aile fertlerinin yevmiye karşılığında zeytin toplayıcılığı yaparken, evde akşam yemeğini hazırlayan evin genç kızı Firdevs, komşularından bir arkadaşının rahatsızlanması nedeniyle yardıma koştu. Firdevs Mutlu, arkadaşının sağlık sorunu için yardıma koşarken, evde yanan soba nedeniyle evde yangın çıktı. Dış cephesi taş olan binanın içindeki ahşap için için yanarken, dışarıya duman sızmaması nedeniyle aynı mahallede ikamet eden komşuları da evde yangının çıkmış olduğunu anlayamadı. Birkaç saat sonra arkadaşının tedavisine yardımcı olan Firdevs Mutlu evin kapısını açtığı anda evin içini saran alevlerle karşılaştı.
Mahallelinin hemen itfaiyeye haber vermesi ve itfaiyenin çok kısa sürede yangın mahalline ulaşmasına rağmen ev kül olmaktan kurtulamazken, kış aylarının en yoğun olduğu bu günlerde 5 kişilik Mutlu ailesi evsiz kaldı. Emekli maaşından başka geliri olmayan Atilla Mutlu ise kış kıyamet günü tüm eşyalarının yandığı evle birlikte ne yapacaklarını kara kara düşünürken, eşi Nuray Mutlu ise yanan evinin ardından gözyaşlarına boğuldu. Komşularının sahip çıkmaya çalıştığı gözlenen mahalleli, Mutlu ailesine Ayvalık Kaymakamlığı ile Ayvalık Belediyesi'nin bir an önce yardım elini uzatmasını beklediklerinin altını çizdi.
(SS-SŞ)

23.01.2013 18:46:36 TSI

Editör: Wan Haber