Balıkesir'de sağanak yağmur ve lodos büyük hasara sebep oldu.
Ayvalık'ın Altınova beldesinde 4 gündür aralıksız yağan yağmur ve şiddetli lodosta çok sayıda evin bahçe duvarı yıkılırken, ağaçlar devrildi. Uzungöl mevkiinde yazlık kafe işletmecisi olan Hasan Çoksarı, "Sadece son 3 yılda her yıl 10 metre geri çektiğimiz iş yerimiz yine deniz içinde kaldı. Belediye Başkanı Asım Sürer'in yardımlarıyla iş yerimi yine 10 metre geriye çekeceğim. Deniz kumsalı yutmaya devam ediyor. Yetkililer hala tedbir almıyor'' dedi.
Site sakinlerinden İsmail Menekşe, Nuri Şafak Kahraman, Münire Yorgun, Salih Örücü, Ömer Bilici, Berrin Bingöl adlı ikinci konut sahipleri de lodostan dolayı mağdur oldular. Deniz kenarındaki yazlık evlerinin bahçesi denize ulaştı, bahçe duvarlarının yıkılmasına sebep olan azgın dalgalar evlerin bahçesindeki ağaçları kökünden söktü. Ağaçlar evlerin üzerine yıkıldı. Bahçedeki toprağın altını oyan dalgalar şimdi evleri tehdit ediyor.
Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, "Erozyon Altınova'nın 20 yıldır başını ağrıtıyor. 36 adet yapıldıktan sonra ara verilen mendireklerin bir an önce yapımına başlanması gerekiyor. Aksi halde deniz sahil şeridindeki evleri tehdit etmeyi sürdürecek. Kum adasına kadar olan bölüm tamamlanırsa işte o zaman sahilde kum toplanmaya başlar. Erozyon önlenmesi mendireklere bağlı ''dedi.
DENİZ EVLERİ YUTUYOR
Altınova sahilinde bulunan yazlıkları ve iş yerlerini tehdit eden erozyon vatandaşın korkulu rüyası oldu. Bergamalılar Sitesi'nde 20 yıldan bu yana bakkallık yapan Alaattin Akçı, "Ben 20 yıldır buradayım, son 3 yıldır kış aylarında sadece sahilde iş yerlerinin her sezon 10 metre geri taşındıklarına şahit oldum. Aşırı lodos ve deniz kabarması birçok evin sular altında kalmasına sebep oldu. Kumsalı adeta kemiriyor, evlerin altını oyuyor. Haliyle duvar ve ağaçlar yıkılıyor" dedi.
Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer'in, son yağmurlardan sonraki gelişmeleri rapor haline getirerek Ankara'ya ilgili makamlara yolladığı belirtildi.
(BT-MŞ-Y)

12.02.2013 12:13:31 TSI

Editör: Wan Haber