Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde şiddetli lodos sahil kenarlarında büyük hasara neden oldu.
Yaz kış burada kalan vatandaşlar, 20 yıldan bu yana devam eden erozyon nedeniyle büyük korku yaşarken son olarak yıkıp geçen şiddetli lodosla büyük panik yaşadılar.
Lodos nedeniyle çok sayıda ağaçta yıkılırken, balıkçı tekneleri de büyük zarar gördü. Öğretmenler sitesi önünden başlayan SSK sahil sitesi önlerine kadar gelen ve inşa halinde olan mendirekler de azgın dalgaların arasında kayboldu. Yaz sezonunda kumsalda halka hizmet veren cafe ve çay bahçeleri sular altında kaldı. Merkez ile Öğretmenler Sitesi arasında bağlantıyı sağlayan asfalt yol da dalgalardan büyük zarar gördü.
Denize sıfır olan ve kumsala yakın yazlık evlerde oturan vatandaşların kamyonlar dolusu kaya yığmaları da umut olmadı. Çareyi vatandaşlar bu sefer, kumsalda dalgaların önüne kum torbalarıyla set çekmesi dikkat çekti. Büyük panik yaşayan vatandaşlar önlem alınmasını isteyerek, "Deniz ne zaman evimize girecek ''diye korkuyla beklediklerini açıkladılar. Vatandaşlar, seferber olan belediye ekiplerinin başında bulunan ve her türlü konuda destek olan Belediye Başkanı Asım Sürer'e teşekkür ettiler.(BT)

20.01.2013 14:26:16 TSI

Editör: Wan Haber