Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, ilçe merkezi ve merkeze bağlı okullardaki yaklaşık 11 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.
Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi'nde (ATAL) karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Sakize Gizep'in sunuculuğunu üstlendiği törende konuşan okul müdürü Nevzat Saçı, ilçede eğitimin doğru adresi olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. ATAL'ın Ayvalık'ın en eski ve köklü okullarından biri olduğunu vurgulayan Saçı, "1972 yılından bu yana Ayvalık Lisesi olarak eğitim veren okulumuzdan mezun olan, işadamları, siyasetçiler ve sanatçılar bizlerin gurur kaynağı olmuştur. Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi ismini alan okulumuz aynı vizyonunu sürdürme kararlılığındadır" dedi.
Eğitim ve Öğretim yılının ilk döneminin son gününde düzenledikleri törende öğrencilerle aynı heyecanı taşıdıklarını vurgulayan ATAL Müdürü Nevzat Saçı, "Karnelerinin yanı sıra takdir, teşekkür ve onur belgesi gibi belgeleri alan öğrencilerle, karnesinde zayıfı olan öğrencilerin evlerine gittiklerinde anne ve babalarının ellerini öperek karnelerini gösterin. Başarınızı da, başarısızlıklarınızı da mutlaka ailenizle paylaşın. Her şeyden önce inançlı ve kararlı olarak mezun olacağınız okulumuzdan sonraki hayatınızda da bu şiarı ilke edinmeye özen gösterin" diyerek öğrencilere iyi tatiller diledi. Okul Müdürü Saçı'nın konuşmasının ardından, kürsüye gelen Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, karnelerini alan öğrenciler arasında başarılı olan öğrencilerin dışında zayıfları bulunan öğrencilerin birbirinden farkı olmayacağını söyledi.
Geçmişiyle korkusuzca yüzleşerek, hatalarından ders çıkaran bireylerin gelecekte her konuda başarılı olacaklarından kuşku duymadığını kaydeden Bilen, "Bugün aldığınız karnelerinizde elde ettiğiniz başarı yada başarısızlılarla kendi kendinizle yüzleşmenizi sağlayacaktır. Bu sayede bir sonraki eğitim öğretim dönemine daha dinamik başlayacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, eğitim ve öğretim yılının ilk yarısında ATAL öğrencileri arasında takdir, teşekkür ve onur belgelerini alanların isimleri okunmasının ardından, okul bünyesindeki sportif ve eğitici faaliyetlerde başarılı olan öğrencilere madalyaları Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve şube müdürleri tarafından verildi. Okul Müdür Yardımcısı Deniz Pakan'ın ikinci dönemde başlayacak olan sınavlar hakkında verdiği bilgilerin ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.
(SS-SŞ)

25.01.2013 15:56:53 TSI

Editör: Wan Haber