Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, 1998 yılında tamamlanan 100 yataklı hastane çamaşırhane olarak kullanılıyor.
Üç ayrı açılış töreni ile üç kere hizmete sokulan Altınova Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi, Ayvalık Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak belde halkına hizmet verirken, personel yetersizliği sebebiyle kapatılmıştı. Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi'nin çürümeye terk edildiği ve halen çamaşırhane olarak kullanıldığı belirtildi. Ayvalık Devlet Hastanesi'nden sabah araçlarla getirilen kirli çamaşırlar burada görevliler tarafından yıkanarak aynı gün tekrar Ayvalık'a gönderiliyor.
Vatandaşlar, "Binanın çürümeye terk edilmesi bizi üzüyor. Hiç olmazsa burası sağlık merkezi haline getirilsin. 4 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde görevli 4 aile hekimi bina yetersizliği yüzünden zor şartlarda görev yapıyor. Yaklaşık günde 400 hastayı muayene eden doktorlar kadar hastalar da izdihamdan oturacak yer bulamıyor. Onlarca kişi ayakta beklemek zorunda kalıyor. Bu bina onlara tahsis edilsin" dediler.
(BT-MŞ)

19.02.2013 10:58:23 TSI

Editör: Wan Haber