Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' isimli projenin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı.
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile eşi Nihal Nalbant öncülüğünde başlatılacak olan projeye; İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Cimli, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Erol Sarıçam, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, Tarım İlçe Müdürü Nurullah Özdemir ile eşlerinin de dahil oldukları öğrenildi. Önceki gün Ayvalık Kaymakamlık binasında, Kaymakam Nihat Nalbant başkanlığında yapılan toplantıda söz konusu projenin ilçede de hayata geçirilebilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu. 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' adını taşıyan projenin Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan'ın öncülüğünde il merkezinde başlatıldığının vurgulandığı toplantıda, projenin toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması amacıyla uygulandığının altı çizildi.
Toplantıda, projenin ulusal televizyon kanallarında sık sık yayınlanan kamu spotunun da izleten Kaymakam Nihat Nalbant, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, ilk adımının 19 Aralık 2012'de Ankara'da atıldığı projeyi Ayvalık'tada başlatacaklarını kaydetti. Proje için 2 yıllık bir sürenin öngörüldüğünü belirten Kaymakam Nalbant, bu kapsamda ilk 6 ay içerisinde Koruyucu Aile Hizmetinin yaygınlaştırılması ve ardından gelecek süreçte de topluma gönüllülük bilincinin anlatılmasının hedeflendiğini vurguladı. Projede eşi Nihal Nalbant ile daire amirlerinin eşlerinin birlikte yürütülmesini planladıklarını kaydeden Nalbant, başlangıçta kendisi ve daire amirlerinin de eşlerine projenin hayata geçirilmesine destek verdikten sonra projeyi hanımlarına devrederek, oluşturacakları çekirdek kadroya her gün yeni yeni insanların katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. İsteyen herkesin 'Gönül Elçisi' olabileceğinin altını çizen Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, "Belirleyeceğimiz gönül elçilerimiz, kendi isteği ve dayanışma bilinciyle maddi bir karşılık beklemeden hizmetlerini verecekler, kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve diğer nüfus kesimlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik faaliyetler göstereceklerdir" dedi. İyi insan olabilmek için sadece kötülük yapmamanın yetmeyeceğini belirten Kaymakam Nalbant, "Elbetteki hepimizin hedefi iyi insan olabilmektir. İyi insan olabilmek içinde iyi şeyler yapmak gerekir. Her insanın bu topluma mutlaka bir şeyler vermesi lazım. Paylaşımcı olmak lazım. Hep söylerim. Toplumumuzda ihtiyaç sahiplerine her insanın verebileceği bir şeyler vardır. Paranız varsa; paranızın bir kısmını verirsiniz. Hayır yaparsınız, insanlık adına. Paranız yoksa emeğiniz vardır. Gücünüz, kuvvetiniz vardır. O da yoksa, bilginiz vardır. Beceriniz vardır, birikiminiz vardır. Hiçbir şeyiniz yoksa, sevginiz vardır. Şefkatiniz vardır. Sonuçta başlatacağımız projeye herkesin katabileceği bir şeyler olabilecektir" dedi.
Proje ile ilçedeki kimsesizler, bakıma muhtaçlar, engelliler ve ihtiyaç sahiplerine kucak açmayı hedeflediklerinin altını çizen Kaymakam Nihat Nalbant, kendilerinin zaten bu projeden önce ilçede bu durumdaki vatandaşlara kucak açtıklarını belirterek, söz konusu proje ile toplumdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı bir kez daha perçinleneceğine inandığını kaydetti.

TOPLANTIYI 6.2 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM BİLE BÖLEMEDİ
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant öncülüğünde gerçekleşen toplantı sırasında; merkezi Çanakkale'ye bağlı Bozcaada açıklarında, Saroz Körfezi olduğu belirtilen 6.2şiddetindeki deprem meydana geldi. Toplantı salonunda, başlangıçta yavaş daha sonra şiddetini arttıran yaklaşık 30 saniyelik sarsıntı anında tedirginlik yaşanmasına rağmen metanetin korunduğu ve panik yapılmadığı gözlendi. Sarsıntının sona ermesiyle birlikte şiddetli depremin ilçede yıkımları beraberinde getirmiş olabileceği düşüncesiyle basın mensupları toplantıyı terk ederken, Kaymakam Nihat Nalbant öncülüğündeki projeyi yürütecek olan çekirdek kadro çalışmalarını sürdürmeyi yeğledi.
(SS-SŞ)

09.01.2013 18:14:51 TSI

Editör: Wan Haber