Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeCHP İlçe Kadın Kolları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay'ın kadın örgütleri ve meslektaşlarına hitaben yazdığı mektubu basın mensuplarıyla paylaştı.
CHP'li kadınların yaptığı açıklama sırasında; CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek ve CHP İlçe yöneticilerinin yanı sıra, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir İGM Üyesi Arif Göksu ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu gözlendi. Ayvalık CHP İlçe Kadın Kolları adına yapılan basın açıklamasını Kadın Kolları yöneticilerinden Oysa Sunal seslendirdi. Sunal, Kadın Kolları olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladıklarını vurgulayarak, "Bu önemli günde, milletvekilimiz Sayın Mustafa Balbay'ın CHP Kadın Örgütlerine ve meslektaşlarına hitaben yazdığı mektubu sizlerle paylaşıyor, tüm basın emekçilerine selam ve saygılarımızı iletiyoruz" ifadelerini kullanarak, Balbay'ın mektubunu okudu.
CHP'li milletvekili ve Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay'ın mektubunda, "Demir parmaklıkları kaleme, yüksek duvarları kitaba çevirdiğimiz Silivri Toplama Kampı'ndan gazeteciler gününü kutluyorum. Bu yıl 10 Ocak çalışan gazeteciler gününe, toplumun, aydınların, sanatçıların mücadele gücünün yükseldiği bir iklimde giriyoruz. Kuyu ne kadar derin olursa olsun asıl olan ipin uzunluğudur. Toplum ne kadar karanlığa gömülmek istenirse istensin, asıl olan o topluma yön verme gücüne sahip kesimlerin mücadele ve direnme gücüdür" ifadeleri yer aldı. Mektupta, "Türkiye'de yaşamakta olduğumuz karşı devrim ortamı 2012'de çok ciddi bir dirençle karşılaştı. 1 Mayıs'ta,19 Mayıs'ta, 9 Eylül'de, 29 Ekim'de, 10 Kasım'da, 13 Aralık'ta toplumsal bilinçle CHP bilinci birleşti ve ortaya çok büyük, kalıcı, sürdürülebilir bir enerji çıktı. Böyle bir dönemde hapisteki gazeteci rekorunun Türkiye'de olması boşuna değildir. Zira en büyük siyasal ve siyasetle bütünleşmiş baskı gazeteciler üzerindedir. Bu baskıya boyun eğmek zorunda kalan ya da baskının aracı olan gazetecilerin yanı sıra içeride ve dışarıda buna direnenlerinde olması karanlığa karşı yakılmış en güçlü ışıktır. Baskı ne kadar yoğun olursa olsun gerçek inatçıdır, mutlaka onu dile getirecek bir gazeteci bulunur" şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

BALBAY'DAN ÇALIŞAN GAZETECİLERE MESAJ
Ayvalık CHP Kadın Kolları adına Oya Sunal'ın seslendirdiği mektupta, "2012'deki toplumsal uyanış, 2013'te yeni bir iktidar arayışına dönüşecek, medya da bu gerçeği göz ardı edemeyecektir. Bu uyanışta kadınların ve gençlerin başı çekmesi mayanın tuttuğunu ve sağlam olduğunu göstermektedir. Özgürlüklerin esas olduğu, kardeşliğin tüm bölgelerimizde hissedildiği, adalet deyince akla zulmün değil toplumsal barışın geldiği, kalemlerin hiçbir baskı altında kalmadan sadece gerçekleri yazdığı bir Türkiye özlemiyle 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyorum, çalışan tüm gazetecilere gökyüzü defteriniz olsun diyorum" ifadelerinin yer aldığı gözlendi.
(SS-SŞ)

10.01.2013 18:03:05 TSI

Editör: Wan Haber