Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İsmetpaşa Mahallesi Mareşal Çakmak Caddesi No: 9 adresindeki evin sokakları için büyük tehdit oluşturduğunu belirten mahalle sakinleri haklı çıktı.
Ayvalık'ın merkez mahallelerinden İsmetpaşa'da bulunan bir çıkmaz sokak sakinleri, sokağın hemen başında bulunan uzun yıllar kullanılmayan harabe bir evin, geçtiğimiz hafta Çanakkale Saroz körfezinde meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem nedeniyle büyük zarar gördüğünü ve bu yüzden de her an yıkılma tehlikesi içinde olduğunu söylemesinin ardından önceki sabah söz konusu ev sabaha karşı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Harabe binanın, önceki sabah saat 05.00 sıralarında şiddetli yağışlar nedeniyle yıkıldığı belirtilirken, söz konusu yıkımın gündüz saatlerinde meydana gelmesi halinde ölümcül sonuçlar doğurabileceğini beliren sokak sakinleri olası faciadan ucuz kurtulduklarını belirtti. Yıllar önce ilçenin tanınmış simalarından Ali Uçaker'e ait olan evin geçtiğimiz yıllarda İstanbullu bir vatandaşa satıldığını, ancak söz konusu vatandaşın da 11 bin liralık vergi nedeniyle harabe evi kaderine terk ettiğini kaydeden mahalle sakinleri, yağış ve fırtınalar nedeniyle her an yıkılma tehlikesi bulunan evin sokaklarına bakan duvarının günlerce kendileri için büyük bir kabus olduğunu söyledi.

YIKIM İÇİN ANITLAR KURULUNDAN İZİN BEKLENİYORDU
Sahipleri tarafından kaderine terk edilen eski taş binanın yan duvarında geçtiğimiz günlerde yaşanılan 6.2 şiddetindeki depremin ardından her an yıkılabilme riskini taşıdığını kaydeden mahalle sakinlerinde Çiğdem Çil, komşusu Dilek Çam ile sokaklarındaki büyük riski Ayvalık Belediyesi'ne bildirdiklerini belirterek, "Çoluk çocuk evlerimizin bulunduğu dar çıkmaz sokağın başında bulunan harabe binanın duvarının dibinden geçmek zorundayız. Sokağımızda çocuklarımız ve bizlerin yanı sıra sokağımızda evi bulunan yaşlı teyzelerimiz ağır hareket ettikleri için bu her an yıkılması muhtemel duvarın altında kalacak diye ödümüz patlıyordu. Ayvalık Belediyesi yetkililerine durumu bildirmiştik. Gelmişler ve incelemelerde bulunmuşlardı. Binanın yıkılması için Bursa Kültür Varlıkları Müdürlüğünden izin alınması gerekiyormuş. Ama bir ayı aşkın zamandır bu izin Bursa'dan gelmemişti. Şiddetli yağış ve fırtınalar nedeniyle her an üzerimize göçmesi muhtemel ola evin bu sabaha karşı kendi kendine yıkılarak, herhangi bir can kaybına neden olmaması nedeniyle rahat nefes aldık. İnanın bu yıkım gündüz saatlerinde gerçekleşseydi. Mutlak can kaybına neden olabilecekti" diye konuştu.
(SS-SŞ)

25.01.2013 14:49:08 TSI

Editör: Wan Haber