Sadece Türkiye'de olan 'Güle oynaya' askere gitme geleneğine, Balıkesir Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde 93/1 tertip Mehmetçik adayları da uydu. 40 kişi davul zurnalarla beldeyi baştan başa dolaşmaları beldede büyük coşku yaşanmasına neden oldu.
Asker adayları tüm ev işyerlerini dolaşarak helallik isterken, eğlencenin ise 3 gün 3 gece süreceği öğrenildi. Son günü tören Selimiye Camii önünde kılınacak olan sabah namazı sonrasında toplanacak olan asker adayları için cami imamı tarafından hayırlısı ile vatani görevlerini kazasız belasız yapığ gelmeleri için toplu olarak dua edilmesinden sonra asker aileleri, geleneksel hale gelen yakınları birbirleriyle vedalaşmaya geçip birliklerinin yolunu tutacaklar.
Altınova Belediye Başkanı emekli istihbaratçı yarbay Asım Sürer 'i ziyarete gelen asker adaylarını kapıda karşılayan Belediye Başkanı Sürer, gençlerin isteği üzerine hep birlikte halay çektiler, oyun bitiminde davulculara ve asker adaylarına bahşiş verdi. Sürer, "Sizlerle gurur duyuyoruz, Türkiye 'de çok önemli hassas bölgelerde görev aldım , asker ocağında üstlerinize saygılı davranın, Komutanınızın sözünden çıkmayın, Allah yardımcınız olsun, sizleri ailelerinize ve sevdiklerinize bağışlasın , dönüşünüz de böyle görkemli olsun"'diyerek Belediye önünde asker adaylarının isteği üzerine birlikte halay çekti.(BT)

30.01.2013 17:04:19 TSI

Editör: Wan Haber