Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'ne ziyaret düzenleyen AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı Gençlik ve Kadın Kolları başkan ve üyeleri, engellilere çiçekli bir jestte bulundu.
Ayvalık AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Özcan ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Coşkun'un öncülüğünde gerçekleşen ziyarette düşüncelerini dile getiren Sema Özcan, engellilere yönelik yaklaşımların siyaset üstü olduğunun altını çizdi. Yıllarca engellilerin; 'sakat, topal, özürlü, kör, deli, sağır' gibi terimlerle nitelendirildiğini ancak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın direktifleriyle, bu aşağılayıcı ve rencide edici kelimelerin bundan böyle yasal olarak 'engelli' sözcüğüyle dillendirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Özcan, "Ayvalık Ak Parti Kadın Kolları ve gençlik Kollarındaki arkadaşlarımızla bizler, Ayvalık'ta engellilerin kendi ayakları üzerinde durarak, birçok sağlıklı bireyin başaramadıklarını gerçekleştirebildiklerini gözlemleyebiliyoruz. Engelliliğin acınılacak bir kavram olmadığını engelli vatandaşlarımızı yakinen gözlemleyerek bunu öğrenmeyi başardık. Biz engellilere insani yardımların yanı sıra haklarının verilmesinden yanayız. Onların hayatlarını kolaylaştırmayı siyasetin üzerinde görüp, bunun her şeyden önce insani ödevimiz olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

COŞKUN, "ENGELLİLİK KADER DEĞİLDİR"
Ziyarette görüşlerini dile getiren AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Coşkun da, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Gençliğini yaşayamadan, genç kızlığın ne olduğunu anlayamadan hayatı özümsemeye çalışan birçok engellinin hayata daha sıkı tutunabilmesini sağlayabilmek bizim insanlık borcumuzdur. Bu uğurda gerek bireysel, gerekse partimiz bünyesinde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Her bireyin potansiyel engelli adayı olduğunun bilinciyle hareket ederek, engelli realitesini topluma kazandırabilmenin yanı sıra engelliğin bir kader olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİLERDEN TEKERLEKLİ SANDALYE SÖZÜ
Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz ise, iktidar partisinin temsilcilerinin kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Engelliler Yasasında yapılan yeni düzenlemeleri olumlu bulduklarının altını çizdi. Yıllardır engellilerin toplumda ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesi gerçeğinin kendilerini rahatsız etmesinden yakınan Burgaz, "Ancak ülke genelindeki engelliler ve bağlı bulundukları sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu çalışmaların sonucunda toplumda engelli gerçeği kabullenilmiş ve engelli bireyler için gereken düzenlemeler yavaş yavaş hayata geçmeye başlamıştır" diye konuştu.
AK Partili heyete derneğin ihtiyacı olan yeni servis minibüsünün alımı için başlatacakları kampanya hakkında bilgiler veren Burgaz, Ayvalık'ta yaşayan engellilerin genel sorunları hakkında da konuklarına bilgiler aktardı. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette; AK Partili Gençlik ve Kadın Kolları üyelerinin derneğin bünyesinde ihtiyaç sahibi olan engellilere tekerlekli sandalye ve tıbbi malzeme konusunda da yardımcı olmaya çalışacaklarının sözünü verdiği gözlendi.
(SS-SŞ)

05.12.2012 15:17:15 TSI

Editör: Wan Haber