Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir sitenin bahçesinde iki adet bodur çam ağacının kesen kişi yada kişiler hala ortaya çıkmadı.
Yıllar önce, Ayvalık Belediyesi'nden emekli personelin kendi aralarında kurduğu bir 15 Eylül Yapı Kooperatifi'nin sitesinde bulunan iki adet bodur çam ağacı, yaklaşık 45 gün önce bir gece gövdesinden testere ile kesilmişti. İlçenin en büyük yerleşim birimi olan Aliçetinkaya Mahallesi Abdi İpekçi Caddesinde bulunan sitenin sakinlerini ayağa kaldıran olayda, ağaçları kesen meçhul kişi yada kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, konu ilçedeki tüm resmi kurumlara site sakinleri tarafından intikal ettirilmişti. Ancak ağaçların kesilmesinden bu yana bir buçuk ayı aşkın süre geçmesine ve iki genç çam ağacının hunharca katledilmesine tepkili olan site sakinlerinin ısrarına rağmen halen daha yetkililerin olayın faillerini tespit edilemediği kaydedildi.
Gövdesinden kesilen çam ağaçlarının halen daha site bahçesinde kesilen gövdesinin yanı başında dallarıyla birlikte yatar haldeki vaziyeti site sakinlerinin yanı sıra çevrecilerin de yüreklerini dağlamayı sürdürdüğü gözlendi.
(SS-SŞ)

05.02.2013 13:22:32 TSI

Editör: Wan Haber