Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde yürütülmeye başlanılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' isimli proje resmen hayata geçti.
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile eşi Nihal Nalbant öncülüğünde başlatılan projenin ilk toplantısı önceki gün saat 10.00'da, İlçe Kütüphane Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. Nihal Nalbant'ın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Erol Sarıçam, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdiresi Elif Kıvanç, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Cimli, eşi Birant Cimli, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar'ın eşi Mehtap Kantar, İlçe Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin, Burhaniye Sosyal Hizmetler Uzmanı Fatma Iğdır, Alibey Çocuk Yuvası Sosyal Hizmetler Uzmanı Seher Ulutaş, Burhaniye Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcıları; Özlem Şahin, Ümmühan Elyas, Ayvalık SYDV Müdürü Mukaddes Gündoğan, Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün'ün eşi Selime Aygün, Ayvalıklı hayırsever Semiha Yavuz ve Ayvalık Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Oktay Çankaya katıldı.
'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' adını taşıyan projenin Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan'ın öncülüğünde il merkezinde başlatıldığının hatırlatıldığı toplantıda, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması için yapılacak çalışmalar için yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, projenin ulusal televizyon kanallarında sık sık yayınlanan kamu spotunun katılımcılara izlettirildiği gözlenirken, projenin ilk aşamasında ilçede Koruyucu Aile Hizmetinin yaygınlaştırılması ve ardından gelecek süreçte de topluma gönüllülük bilincinin anlatılmasına çalışılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında Ayvalık Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Oktay Çankaya'nın önerileri dinlenildi. Oluşturulan çekirdek kadroya ilçe halkından yeni isimlerinde kendi isteği ve dayanışma bilinciyle maddi bir karşılık beklemeden katılabilmesi için gereken duyuruların yapılması benimsendi.
Ayvalıklı Gönül Elçileri gerçekleştirdikleri ilk toplantıda; 21 Ocak'ta ilçedeki mahalle muhtarları ve azaları ile 29 Ocak'ta da ilçede sosyal amaçlı çalışmalar yapan derneklerin temsilcileriyle bir araya gelerek brifing vermeyi kararlaştırdı. Her iki toplantının da Ayvalık İlçe Kütüphane Müdürlüğü binasında gerçekleşeceği öğrenilirken, muhtar ve dernek temsilcilerine yönelik seminerleri ise Ayvalık Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Uzmanı Oktay Çankaya'nın vereceği belirtildi.

2. TOPLANTI ŞUBAT AYINDA YAPILACAK
Ayvalıklı Gönül Elçileri'nin ikinci toplantısının ise; 11 Şubat'ta Kaymakam Nihat Nalbant'ın eşi Nihal Nalbant öncülüğünde yapılacağı vurgulandı. 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' olarak yapılacak çalışmalar kapsamında ilçede görev yapan din görevlileri, rehber öğretmenler ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile destek vermek isteyen siyasi partilerin temsilcilerinin de kanalıyla söz konusu oluşumun daha da geniş bir yelpazeye yayılmasının amaçlandığı öğrenildi.
Kötülüğün toplumda hızla bir virüs gibi yayılmasının önüne geçilmesi adına farklı bir alternatifle toplumun içinde kanayan sosyal yaraların sarılmasının gaye edildiği oluşuma Ayvalık'tan yoğun bir katılımın olacağına inanıldığının da altı çiziliyor.
(SS-SŞ)

16.01.2013 14:56:18 TSI

Editör: Wan Haber