Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde yürütülmeye başlanılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' oluşturulan çekirdek kadro ikinci kez bir araya geldi.
Ayvalık Halk Kütüphanesi'nde ikinci kez toplanan Ayvalıklı Gönül Elçileri önemli kararlar aldı. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile eşi Nihal Nalbant öncülüğünde yapılan toplantıda; Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Erol Sarıçam, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Cimli, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdiresi Elif Kıvanç, Ayvalık SYDV Müdürü Mukaddes Gündoğan, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar'ın eşi Mehtap Kantar, İlçe Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin, Alibey Çocuk Yuvası Sosyal Hizmetler Uzmanı Seher Ulutaş, Ayvalık Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Uzmanı Oktay Çankaya, Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün'ün eşi Selime Aygün, Ayvalıklı hayırsever Semiha Yavuz ve Ayvalık İlçe Jandarma vekil Komutanı Kemal Gümüştekin'in eşi Aliye Gümüştekin hazır bulundu. Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması amacıyla oluşturulan Ayvalıklı Gönül Elçilerinin gerçekleştirdiği toplantıda, Gönül Elçileri Projesi kapsamında bir gün önce gerçekleştirilen Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki subay ve astsubayların eşlerinden oluşan yaklaşık 50 kadına, Ayvalık Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Uzmanı Oktay Çankaya tarafından brifing verildiği öğrenildi.
Toplantıda; İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde ilçedeki çocuklara yönelik 24 Şubat saat 18.00'de bir basketbol turnuvasının düzenlenmesi ve turnuva sonrasında da şampiyonaya katılan çocuklara kupa ve madalyaların yanı sıra çeşitli hediyeler verilmesi kararlaştırıldı. Ayvalıklı Gönül Elçilerinin; Nihal Nalbant öncülüğünde gerçekleştirdikleri toplantıda; tahsis edilecek bir araçla ilçede belirlenen şehit aileleriyle, gazilere yönelik bir ziyaret yapılmasının yanı sıra Alibey Adasında yaşayan yalnız ve bakıma muhtaç yaşlı bir kadının evini ziyaret edilerek, yaşlı kadının ihtiyaçlarının karşılanılmasına karar verilerek, bu tür sosyal amaçlı ziyaretlerin guruplara ayrılarak sıklıkla gerçekleştirilmesi uygun görüldü. Toplantıda; Ayvalıklı Gönül Elçileri logolu şapka ve tşört bastırılması ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Cimli'nin önerisiyle; Altınova'da bulunan Roman vatandaşların barınak ve çadırlarının bulunduğu alanda çocuklara yönelik bir masa tenisi turnuvasının düzenlenmesi fikrinin benimsendiği gözlendi.
Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren çoğunluğu öğretmenlerin oluşturduğu Müzik Öğretmeni Namık Aslan'ın öncü olduğu Türk Halk Müziği Korosu'nun gönüllü desteğiyle bir konser verilmesi için düğmeye basılan toplantıda; ilçe genelindeki firma, sivil toplum kuruluşlarının da Gönül Elçiliği Projesi'ne destek vermeleri için gerekli temasların yapılmasına karar verildi. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın eşi Nihal Nalbant öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Gönül Elçilerinin 11 Mart 2013 günü saat 10.00'da yine İlçe Kütüphanesinde ve aynı saatte üçüncü kez bir araya gelecekleri öğrenildi.

"FARKINDA DEĞİLİZ AMA ASLINDA HEPİMİZ BİRER GÖNÜL ELÇİSİYİZ"
Toplantı sırasında Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın eşi Nihal Nalbant'ın, "Ülkemizde yaşayan bireyler olarak farkında değiliz ama hepimiz aslında birer gönül elçisiyiz. Sonuçta hepimiz vicdan taşıyoruz. İçimizde taşıdığımız bu psikolojik dürtü bile, çevremizde gördüğümüz ihtiyaç sahibi birine yardım elini uzatabilmemizi tetikleyen çok önemli bir faktördür. Bu açıdan bakıldığında her vatandaş potansiyel gönül elçisidir. Ama mühim olan bireysel gönül elçiliği değildir. Birlikte hareket edip, organize olarak her bireyin içindeki bu potansiyeli koordine ederek toplumsal boyutlara taşımak gerekir. İşte biz Ayvalıklı Gönül Elçileri olarak bunu başarmak istiyoruz" şeklindeki sözleri dikkat çekti.
(SS-SŞ)

20.02.2013 18:02:23 TSI

Editör: Wan Haber