Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde engellilere yönelik çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan takvimlere ilgi büyük oldu.
Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi yönetimi, 2013 yılında duvarları süsleyecek yeni bir tasarım için aylar önceden hazırlıklar yaptıklarını belirterek, bastırdıkları takvimlerle basın mensuplarıyla paylaştı. Sponsorluğunu Ayvalık Belediyesi'nin üstlendiği 2013 yılına ait takvimlerde, ana temanın Mustafa Kemal Atatürk olduğu takvimde, dernek yöneticilerinin yanı sıra derneğin Ayvalık ve Altınova Şubelerinin kursiyerleri ve usta öğreticilerinin de fotoğraflarda yer aldığı gözlendi. Şık takvimlerle ilgili görüşlerini aldığımız Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz, dernek yönetimi olarak engelli üyelerinin hizmetine sunulmak üzere başlattıkları kampanyanın sürdüğüne dikkat çekerek, "Balıkesir Valiliğinin onayları ile kampanya süreci içerisinde yapılacak her bir kuruş bağışın Vakıfbank Ayvalık Şubesinde açılan hesapta biriktirilecektir. Cemiyet sever Ayvalık halkının destekleriyle temin edilecek yeni aracımız şehrimizdeki tüm engelli vatandaşlarımızın ulaşım ve sağlık hizmetlerinde kullanılması amaçlanmaktadır" dedi.
Kış mevsiminin en ağır koşullarının yaşandığı bu günlerde, ilçe genelinde yaşanılan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle başlattıkları yardım kampanyası için henüz hiç kimsenin kapısını çalmadıklarını vurgulayan Burgaz, "Yeni araç alımı için para toplama kampanyası kapsamında; çeşitli tiyatro, konser etkinlikleri, şiir dinletileri ve yemekler düzenlenecektir. Halkımızın bu konuda bizlere tam destek vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YARDIM İÇİN VAKIFBANK ŞUBESİNE GİTMEKTE YETERLİ
2013 yılı takvimlerinin söz konusu yardım kampanyasına bir nebze olsun fayda getireceğini umut ettiğini belirten Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz, "Bu kapsamda, bastırılan makbuzlar karşılığında veya halkımız derneğimize gelmeden de derneğimiz adına Vakıfbank şubesinde açılan hesaba bağışlarını az veya çok olmasına bakmadan yapabileceklerdir. Derneğimizin hayata geçireceği her türlü projenin ayakta kalabilmesi, hayırsever insanımızın yapacağı yardımlarla mümkün olabilecektir" diye konuştu.
(SS-SŞ)

20.01.2013 17:37:46 TSI

Editör: Wan Haber