Özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Ben Bilmem Eşim Bilir' adlı yarışmaya katılan Ayvalıklı çift yarışmanın büyük ödülü olan son model otomobili kazanmayı başardı.
Dört çiftin kıyasıya yarıştığı ve çiftlerin birbirlerini ne kadar tanıdıklarının eğlenceli bir şekilde ekrana yansıtan yarışma programında; üç farklı etapta yarışan Aynur Vatanaer Boran ve Faruk Boran çifti başlangıçta tutuk yarışmalarına rağmen sonradan arka arkaya puanları kazanmayı başardı. İlk etapta bayanların iddia masasında oturarak, eşlerine verilen görevleri yapıp yapamayacaklarıyla ilgili tahminler yürütülmesinin ardından ikinci etapta da bayların iddia masasına oturup, bu kez onların eşleri hakkında çıkan görevler için tahminler yapıp, kararlar verdiği yarışmaya katılan dört çift içinden en fazla puanı alan iki çift, programın üçüncü etabına geçerek final oynamaya hak kazandı.
Esra Emrah Aydın, İlknur Hüseyin Gülkanat, Aysel Can Akbaş, Aynur Vatanaer BoranFaruk Boran çiftlerinin yarışı adeta nefesleri kesti. Kanal D'de yayınlanan ve sunuculuğunu sempatik sanatçı İlker Ayrık'ın üstlendiği 'Ben Bilmem Eşim Bilir' adını taşıyan yarışmanın büyük finalinde; Ayvalıklı Aynur Vatanaer Boran ve eşi Faruk Boran; İlknur-Hüseyin Gülkanat çiftiyle yarıştı.
Büyük final ödülünün son model bir otomobil olduğu yarışmanın son etabına girmeden önce; eşinin tahmin ettiği 12 çay bardağı acılı turşu suyu içen Aynur Vatanaer Boran büyük bir atak yaparak finale çıkışın adı oldu. Yarışmanın büyük finalinde karşılaşan Gülkanat ve Boran çifti; pinpon toplarını üfleyerek düz tahta üzerindeki kalelere sokmaya çalıştı. 'Nefesine Kuvvet' adlı oyununda başarılı oldukça arabayı kendi taraflarına çekmeye çalışan Boran çifti finalde başarılı olarak son model otomobilin sahibi olmayı başardı.
Yarışmanın ardından kendilerine telefonla ulaşan muhabirimize özel açıklamalarda bulunan Boran çifti, çok sevinçli olduklarını belirtti. Trabzon'da ev hanımı olarak yaşamını sürdürdüğünü anlatan Aynur Vatanaer Boran, 2,5 aylık hamile olduğu ve yarışmadaki büyük ödülü de doğacak olan bebeğinin şansı olarak kazandıklarına inandığını kaydetti.
Faruk Boran ise; yarışmada heyecandan çok finalde arabanın kendilerine gidip gelmesi nedeniyle büyük bir stres yaşadığını ama kazanan taraf olmaktan da çok mutlu olduğunun altını çizdi.

AYNUR VATANAER BORAN AYVALIK'TA YARDIMSEVERLİĞİ İLE TANINIYOR
Yarışmanın başından sonuna sık sık Ayvalık'tan bahsederek, memleketi Ayvalık'ı çok özlediğini dile getiren Aynur Vatanaer'in, 1 yıl önce makine teknikeri olan eşi Faruk Boran ile evlenerek Trabzon'a yerleşti. 25 yıl önce Ankara'dan göç eden bir ailenin en küçük kızı olarak Ayvalık'ta büyüyen; ilk ve orta eğitiminin ardından Ayvalık Kız Meslek Lisesi'nin 'Çocuk Gelişimi' bölümünden mezun olan Aynur Vatanaer, liseden mezun olduktan sonra uzun bir süre ilçede özel bir anaokulunda öğretmenlik ve engelli çocuklar içinde gönüllü eğitmenlik yapmasıyla Ayvalık'ta gönüllerde taht kurmuştu.
(SS-SŞ)

24.12.2012 17:51:03 TSI

Editör: Wan Haber