Balıkesir'in Ayvalık ilçesi; Şubat ayı içerisinde ATV ekranında yayınlanmaya başlayacak olan 'Tozlu Yollar' dizisine ev sahipliği yapıyor.
Trakya, Uşak, İstanbul-Belgrad Ormanı'nda bulunan Bilezikçi Çiftliği'nde çekimlerine bir süre önce başlanılan dizinin önceki gün kasaba çekimleri ise Ayvalık'ta start aldı. Yapımcılığını Ahmet Bayram, yönetmenliğini Özer Kızıltan ile Taner Gündöner'in üstlendiği dizinin, film müziklerini ise Kıraç'ın hazırladığı öğrenildi. Ayvalık'ta At Arabacılar Meydanında kurulan platoda başlayan çekimlerin 2 gün süreceği belirtilirken, çekimlerin bir bölümünün de ilçe merkezinde bulunan Palabahçe mevkiinde devam edeceği vurgulandı.
Ayvalıklı figüranların rol aldığı çekim ekibinde Ayvalık Sanat Derneği'nin yöneticilerinden Nail Pehlivan'ın da yönetmen yardımcısı olarak görev yaptığı gözlenirken, dizinin yapım koordinatörü Tuncay Öter, Şubat ayında ATV ekranında izleyiciyle buluşacak olan dizinin Ayvalık'ta kasaba çekimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Çekimler için At Arabacılar Meydanında bulunan dükkanları ve bazı binaları makyajlayarak, dizinin konusuna uygun bir çekim platosu haline getirdiklerinin altını çizen Öter, "Dizimizin konusu Trakya'da geçiyor. İstanbul, Uşak ve Ayvalık'ta da devam ediyor. Şu an Ayvalık'ta gerçekleştirdiğimiz çekimlerde, başrol oyuncularımızdan Sinan Albayrak'da görev yapıyor. Bugün burada süren çekimlerimizin ardından, yarın da Palabahçe mevkiinde Şeytan'ın Kahvesi adını taşıyan mekanda meyhane çekimlerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.
Ekibin büyük kısmının Ayvalık'ı tanıdığı ve daha önce defalarca tatil amaçlı geldiğini kaydeden Tuncay Öter, "Çekimler için ilk kez ilçeye gelenler ise Ayvalık'a adeta büyülenmiş durumda. Dizi filmimizin yönetmenliklerini Özer Kızıltan ve Taner Gündöner üstlenmiş durumda. Dizimizin, gerek konusu, gerekse görsellikleriyle oldukça yüksek reyting alacağına inanıyoruz" diye konuştu.

FİLMİN OYUNCU KADROSU VE KONUSU DİKKAT ÇEKİYOR
7 kişiden oluşan senaryo ekibinin yazdığı 'Tozlu Yollar' dizisinin kadrosunda ise; Yücel Erten (Hünkar), Selda Alkor (Mürüvet), Nihat Altınkaya (Fikret), Burcu Kara (Feride), Sinan Albayrak (Tayfun), Seda Akman (Pınar), Pamir Pekin (Ferruh), Ayçin İnci (Nalan), Asena Tuğal (Vildan), Gülşah Şahin (Dilek), Yıldırım Gücük (İmran), Buse Varol (Şerife), Ercan Demirel (Salim), Özlem Çakar (Refiye), Cihan Aksoy (Necmi), Miray Şahin (Sevdiye), Burçin Bildik (Hasan), Ayça Işıldar (Mümine), Mesut Yılmaz (Siyami), Barış Koçkaç (Kadir) ve Nusret Çetinel (Recai) isimlerinden oluştuğu belirtildi. İki büyük ailenin hikayesinin anlatıldığı dizide; Yetimhanede büyüyen Fikret ayrı kaldığı abisinin intikamı almak için Trakyalı ünlü yağ fabrikasının sahibi olan Hünkar Gündoğan'ın ilk eşinden olan Feride'ye yakınlaşır, ancak intikam duygusuna aşk ateşinin gölgesi düşer. Bir aşk çocuğu olan Feride doğayı, çiftlik hayatını, ailesini çok sever. İstanbul üniversitesi iktisadi ve idari bilimler akademisini bitirmiştir. Onun güzelliği ve masumiyeti Fikret'in kötü duygularını tepe taklak eder. Fikret şeytan olduğuna ve abisinin hayatını mahvettiğine inandığı Feride'ye karşı dayanılmaz bir aşk beslemeye başlamasının anlatıldığı kaydedildi.
Savrulan Yolların İmkansız Aşkların Hikayesi olarak nitelendirilen 'Tozlu Yollar' dizisinin intikam ve aşk öyküsünü anlatacağı vurgulanırken, 1967 yılında geçen dönem dizisinin yüksek reyting alacağına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.
(SS-SŞ)

20.01.2013 16:27:08 TSI

Editör: Wan Haber