Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İşçi Partisi İlçe Başkanlığı başarılı geçen ilçe kurultayının düzenlediği bir akşam yemeği ile taçlandırdı.
Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği kurultayda yeni ilçe yönetimini de belirleyen İşçi Partisi İlçe Başkanlığı partilileriyle Liman Restoran'da düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi. 3. Olağan İlçe Kurultay'ının ardından düzenlenen yemekte; İşçi Partisi Genel Saymanı Mustafa Güleç, İP Balıkesir İl Başkanı Kartal Demir, İP Edremit İlçe Başkanı Bilal Palabıyık şair Hüseyin Haydar Öztürk, ilçede faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İP ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili de hazır bulundu.
TGB Ayvalık Temsilciliği'nin yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık İlçe Başkanı ahmet Üzgeç'in de katıldığı geceye; Bergama'dan gelen tiyatro sanatçısı Eyüp Gülmez'in, 'Bir Devrimci'nin Güncesi' adını taşıyan Mustafa Kemal Atataürk'ü anlatan destansı şiiri, ünlü sanatçı Fikret Kızılok'un müziklerinin eşliğinde seslendirmesi renk kattı.
Uzun yıllar Ayvalık İşçi Partisi'nin ilçe başkanlığını yürüten Fikret Çavdar'ın da yeni ilçe yönetim kurulu üyesi olarak katıldığı gecede, Ayvalık İP'nin çiçeği burnunda yeni İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak yaptığı konuşmada, yakın zamanda yeni anayasa değişikliğinin halkın önüne konulacağına dikkat çekerek, ülke bütünlüğünü paramparça edebilecek bu anayasa değişikliğine halkın 'hayır' demesi gerektiğinin mesajını verdi. İşçi Partisi olarak AK Parti iktidarından köyleri geri alarak, köylüye ait mallarını geri vereceklerinin altını çizen Arbak, İP lideri Doğu Perinçek'in de Ergenekon davası kapsamında 104 komutanla birlikte tutuklu bulunduğunu hatırlattı.
GECEYE PARTİLİLERİN COŞKUSU DAMGASINI VURDU
Partiye yeni katılan üyelerin rozetlerinin de takıldığı gecede, genç İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak'ın öncülüğünde, Nermin Durmaz, İlkay Erpula, Fikret Çavdar, Hüseyin Iğdır, Mehmet Ali Uysal, Halil İbrahim Çıracıoğlu ve Cafer Öztürk isimlerinden oluşan yeni yönetime başarı dileklerinde bulunulması dikkatlerden kaçmadı. Gençlik Marşı, Çanakkale Türküsü gibi eserlerle coan Ayvalıklı İşçi Partililer, gecenin ilerleyen saatlerine kadar düzenlenen yemekte birlikte olmanın coşkusunu yaşadı.
(SS-SŞ)

21.01.2013 10:23:40 TSI

Editör: Wan Haber