Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, önceki gün yapılan İşçi Partisi İlçe Başkanlığı kurultayında yeni yönetim belirlendi.
Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde başlayan 3. Olağan Kurultay'da; İşçi Partisi Genel Saymanı Mustafa Güleç, İP Balıkesir İl Başkanı Kartal Demir, İP Edremit İlçe Başkanı Bilal Palabıyık şair Hüseyin Haydar Öztürk, ilçede faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İP ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu gözlendi. Ayvalık İP'nin, Kemalist devrimi tamamlayarak tarih yapma hedefini gerçekleştirdiği dönemin ilk kurultayı olarak nitelendirdiği ve 'Atatürk'te Birleştik' sloganıyla gerçekleştirdiği kurultayda konuşan Genel Sayman Mustafa Güleç, Türkiye'de yeni ufuklara açılan karşı devrimcilerin var olduğunu ve korunabilecek bir cumhuriyetin kalmadığını belirtmesi dikkat çekti.
İşçi Partisi'nin toplumun cumhuriyetçi, milliyetçi, yurtsever kesimlerini bir araya getirerek iktidar olacağını kaydeden Güleç, "Bu yüzden de çıktığımız bu yolda birbirimizi beğenmeme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü bizler AKP'nin defedildiği bir Türkiye istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kurultay'da konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç ise, Amerika'nın öncülüğündeki kapitalizmin temel hedefinin zayıf ülkelerin hammaddelerini ve pazarlarını açık birer kapı olarak tutmak olduğunu vurgulayarak, " Woodrow Wilson, 'Bunun için diplomasi ve gerekirse zor kullanılmalıdır' diyerek hedef belirtmiştir. Bu zat 1. Dünya Savaşı sonrası 21 Ocak 1918'de Paris Barış Konferansına giderken yanında tarihe 'Wilson İlkeleri' olarak geçecek 14 maddelik taslağın 12 maddesi Osmanlı'yı parçalamaya ile ilgiliydi. Osmanlı'nın enkazından bir ulus kuran Mustafa Kemal ve bu halk 12 maddeyi de çöpe atmıştı. Defalarca farklı şekilde geldiler. 90'lı yıllarda bu defa din ile hedeflerine ulaşmaya çalıştılar. Bunlar hedeflerine ulaşmak için her şeyi yaparlar. Derin Mekanizmalar hedeflerinin içlerine sızarak, parçası haline gelip kontrol etmeye başlarlar" dedi.
28 Şubat sürecinde 'İslami Sermaye' diye ortalığı velveleye verenlerin bugün Ak Parti'nin danışmanlığını yaptığının altını çizen Üzgeç, "Çevik Bir ile Tayip Erdoğan'ın sadece ödül adlıları Yahudi lobileri değil, feyz aldıkları makro planda aynıdır. Ve en önemlisi; Tayip Erdoğan iktidar olana kadar, O'na 'devlet düşmanı' muamelesi yapan ve lekeleyeyim derken tabanı nezdinde kahramanlaştırarak seçilmesinde çok değerli bir rol oynayan strateji miyobu kurumlar; iktidar olmasından sonra AKP iktidarı ile şiir gibi bir uyum sağlamakta hiçbir beis görmemişlerdir" ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE AYVALIK İP'NİN YENİ YÖNETİMİ
Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporlarının okunmasının ardından seçimlere geçilen kurultayda tek liste oylandı. Uzun yıllar Ayvalık İşçi Partisi'nin ilçe başkanlığını yürüten Fikret Çavdar'ın başkanlığa aday olmadığı kurultayda İlçe Başkanlığı'na partinin genç yöneticilerinden Deniz Tuğhan Tabak getirildi. Ayvalık İP'nin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Tabak'ın listesinde ise; Nermin Durmaz, İlkay Erpula, Fikret Çavdar, Hüseyin Iğdır, Mehmet Ali Uysal, Halil İbrahim Çıracıoğlu ve Cafer Öztürk isimleri yer aldı. Partiye yeni üyelerin rozetlerinin takıldığı kurultayda yapılan seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapan İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Tabak, Türkiye'nin güncel sorunlarına dikkat çekti.
Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuzluklardan kurtulabilmesi için mevcut şartların İşçi Partisi'ne devrim yapma görevi verdiğini kaydeden Deniz Tuğhan Tabak, "Bizler Atatürkçü çizgi ve Cumhuriyet'ten asla ödün vermeden Cumhuriyetimize karşı devrim yapmak isteyenlerin önünde duvar gibi yükselmeye devam edip, İşçi Partisi'nin iktidarında ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız" diye konuşarak, Ergenekon Davası kapsamında halen tutuklu bulunan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'e Ayvalık'tan selam göndermeyi de ihmal etmedi.
(SS-SŞ)

20.01.2013 17:26:40 TSI

Editör: Wan Haber