Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi üyeleri ÇYDD'nin kurucularından ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Türkel Minibaş'ı 4. ölüm yıldönümünde unutmadı.
ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Türkel Minibaş'ı yakalandığı amansız hastalık nedeniyle vefatının 4. yılında, ÇYDD Ayvalık Şubesi üyeleri unutmadı. Ayvalık Belediyesi'ne ait Türkan Saylan Kültür Merkezinde bulunan dernek binasında Türkel Minibaş'ın 4. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğinde; kalabalık bir üye topluluğunun yanı sıra derneğin ülke genelinde sürdürdüğü 'Bir Işıkta Sen Yak' kampanyası kapsamında burs verdiği üniversite öğrencileri de hazır bulundu. Ayvalık ÇYDD Şubesinde düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Minibaş'ın ruhu için irmik helvasının dağıtıldığı etkinlikte, derneğin eski şube başkanı Lütfiye Seçer de, kadim dostu Minibaş'ın ardından geçen 4 yılı anlattığı, '4. Mektup' adını taşıyan yazısını katılımcılara seslendirdi.
MİNİBAŞ KABRİ BAŞINDA DA ANILACAK
Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın doğumundan, çocukluk dönemi ve profesörlüğe yükselişine uzanan hayat hikayesinin sinevizyon aracılığıyla katılımcılara izlettirildiği etkinliğin ardından görüşlerini aldığımız ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nutay Özer, aradan geçen 4 yıllık kısa bir zamana rağmen O'nu çok özlediklerini kaydetti. 56 yaşında mide kanseri nedeniyle 06 Şubat 2009 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın sık sık babasının yazlığında tatilini geçirmek üzere Ayvalık'a geldiğini hatırlatan Özer, "Ayvalık'ı çok sevmesi nedeniyle fırsat buldukça ilçemize gelen derneğimizin kurucularından ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Türkel Minibaş ile aramızda olduğu yıllarda yaşanan hatıralarımızı da paylaştığımız anma etkinliğimizin ardından yarın da sevgili Minibaş'ı Ayvalık'a bağlı Cunda Adasındaki Kabristanda kabiri başında anacağız" diye konuştu.
ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, dernek olarak çalışmalarını ÇYDD'nin kurucusu ve ebedi Genel Başkanı Türkan Saylan ve yardımcısı Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın yaktığı meşalenin aydınlığıyla sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
(SS-SŞ)

07.02.2013 12:21:30 TSI

Editör: Wan Haber