Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yönetimi önceki gün Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar'a yönelik nezaket ziyaretlerde bulundu.
CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek öncülüğünde gerçekleşen ziyaretlere; CHP ilçe örgütü yöneticileri; Hakkı Toka, Mustafa Sağlam, Hüseyin Canbay, Esra Dut, Gülsüm Oğuz ve Serdar Harputlu katıldı. Önceki gün gerçekleşen ziyaretlerin ilk durağı Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar'ın makamında gerçekleşen ziyarette; 2013 yılının da tıpkı 2012 yılı gibi huzurlu geçmesini dileyen CHP'li heyet, ilçedeki asayişin sağlanılması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.
Emniyet Müdürü Kantar da; Ayvalık'ın huzurlu bir kent olabilmesi için tüm birimleriyle 24 saat çalıştıklarını ifade ederek, ilçede asayiş olaylarının çevre il ve ilçelerle kıyaslandığında daha az olmasını memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ayvalık'ta, telefonla dolandırıcılığın son dönemlerde ülke genelinde olduğu gibi artış kaydettiğini belirten Rafet Kantar, kendilerini telefonla arayıp, polis olduklarını söyleyerek, hesaplarına para transfer edilmesini isteyen dolandırıcılara vatandaşların itibar etmemesini istedi. Emniyet Müdürü Kantar; hiçbir emniyet mensubu ya da savcının telefonla işlem yapmayacağını bir kez daha vurgulayarak, vatandaşların bu tip bir olayla karşılaştıklarında soğukkanlılıklarını koruyarak, kendilerini arayan telefonu kaydedip, en yakın polis birimine başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

İKİNCİ DURAK KAYMAKAM NALBANT OLDU
İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar'a yönelik nezaket ziyaretinin ardından, Ayvalık Kaymakamlığı'na geçen CHP'li heyeti, Kaymakam Nihat Nalbant güler yüzle karşıladı. Beraberinde getirdikleri bir buket çiçeği Kaymakam Nalbant'a veren heyet, ilçe genelindeki genel konular üzerinde durduğu gözlendi. Aynı zamanda ilçedeki Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme Hizmet Birliği (AYTUGEB) Başkanlığını da başarıyla yürüten Kaymakam Nalbant, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile birlikte Amerika'da gerçekleşecek fuara bireysel olarak katılacağını anlattı. Beraberinde Ayvalık'ın tanıtım CD ve broşürlerini ABD'deki fuara götürerek, tek başına dağıtmayı hedeflediğini belirten Kaymakam Nalbant, Amerika dönüşünde de İstanbul'da başlayacak olan EMİTT Fuarı için yaptıkları hazırlıklar hakkında CHP'li heyete bilgi verdi.
Sohbet havasında geçen ziyarette; ilçede turizm alanında faaliyet gösteren otel ve dinlenme tesislerini faal olarak görmeyi arzuladığının altını çizen Kaymakam Nihat Nalbant, "Bu uğurda yıllardır kapalı olan Muratreis Otel'i için İstanbul'a gittiğimde; otelin sahibi olan Doğuş Holding'in yetkilileriyle görüşerek, ilçenin en önemli dinlenme komplekslerinden biri olan bu tesisin açılmasını talep etmiştim. İlçemizde ne kadar çok otel olursa, ne kadar çok yatak kapasitesi artarsa turizmden sağlanacak gelirin de aynı oranda yükseleceğine inanıyorum. Bu nedenle turizm yatırımcılarımız ve işletmecilerinin mümkün olduğunca ara vermeden 12 ay süresince turizm işletmelerini açık tutmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı. Ziyaretin ardından Kaymakam Nihat Nalbant'a 3 gün sürecek Amerika seyahati için iyi yolculuklar temennilerinde bulunan CHP'li heyet daha sonra Kaymakamlık binasından ayrıldı.
(SS-SŞ)

16.01.2013 14:48:53 TSI

Editör: Wan Haber