Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, her yaş ve meslek grubundan bir araya gelen arama kurtarma gönüllüleri, teorik ve pratik bilgileriyle afet anında yardıma koşabilmek için hazır.
Ayvalık Kent Konseyi Afet Organizasyon Çalışma Grubu, 7 hafta ve 38 saatlik bir eğitimin ardından 2. kademe mezunlarını verdi. Eğitimlerde başarı gösteren 19 kişilik Ayvalık Arama Kurtarma Gönüllüleri (AYKUT) ekibi törenle sertifikalarını aldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki ÇYDD binasında düzenlenen törene Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer, ÇYDD yöneticileri ile AYKUT gönüllüleri katıldı. Törende konuşan Afet Organizasyon Çalışma Grubu Başkanı Gülser Özkan, 7 hafta süren çalışmada afet bilgisi, afet psikolojisi, temel yangın önleme ve söndürme, temel ilk yardım ile afet sonrası organizasyon hakkında kursiyerlere bilgi verildiğini söyledi. Her biri konusunun uzmanı Gürsel Özkan, Aytül Hoşbakan, Ayvalık İtfaiye Amirliği, Ali Gün, AFAT, Ahmet Üzgeç ve Özlem Kuru'dan oluşan eğitimcilerin verdiği kursa 18-65 yaş arası çeşitli meslek gruplarından 19 kişinin katıldığını ifade etti.
Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer de, Afet Çalışma Grubuna verdiği destekten ötürü belediyeye teşekkür etti. Törende konuşan Başkan Türközen, afet anındaki refleksin önemine dikkat çekerek, Van depremini örnek verdi. Türközen,"Yıkıcı depremde kimse ne yapacağını bilmiyor. Yardımların organizasyonunda bile karışıklık yaşanıyor. Her şeyi devlet eliyle yapmak çok zor. Yerel yönetim olarak gönüllüleri işin içine katmak istedik. Afet anında herkes kendi mahallesinde üzerine düşeni yapacaktır. Belki de ileride çok can kurtaracak eylemlerin içinde bulunabilirler. Allah afet vermesin, verince de hazır olmamız gerekiyor" dedi. Türközen, Ayvalık İmar Planı'na Kipa mağazasının arka tarafındaki boş bir alanın Afet Kriz Merkezi olarak işlendiğini anımsattı.
Tören sonunda kurslarda başarı gösteren afet timine sertifikaları verildi. Ardından da belediye tarafından tahsis olunan ve içerisinde çeşmesi bulunan deprem konteynırı AYKUT'a teslim edildi. Toplantıda, 23.02.2013 tarihinde AYKUT tarafından 100 adet çam ağacı dikim çalışması yapılacağı duyuruldu.
(SS-SŞ)

18.02.2013 16:59:55 TSI

Editör: Wan Haber