Samsun'un Ayvacık ilçesinde düzenlenen kadınlara yönelik meslek edindirme kursunun sertifika töreni yoğun katılım ile gerçekleştirildi.
Ayvacık Belediyesi, İŞKUR ve Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile düzenlenen ve 40 kursiyerin katıldığı Çarpana Kursu'nun sertifika törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, SGK İl Müdürü Selami GÖZ, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Dostu Kentler Projesi Koordinatörü Ruşen Ayaz katıldı.
Yeni hizmete açılan kültür evinde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur "Unutulmaya yüz tutmuş eski el sanatlarımızı geleceğe taşımak, yaşatmak ve turizme kazandırmak amacı ile düzenlenen bu kursu başarı ile sonlandırdık. Bütün destekçilerimize bizleri yalnız bırakmayarak Ayvacıklı kadınlara verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
Sertifika töreninin ardından Kadın Kültür ve Doğal Yaşam Evi'nin açılışını yapan katılımcılar kültür evinde sergilenen el yapımı ürünleri gezerek yöresel yemeklerin tadına baktı.
Programın ardından Ayvacık Kaymakamlığı tarafından OKA'nın yüzde 75 hibesi ve Samsun İl Özel İdaresi yüzde 25 eş finansmanı ile inşa edilen Doğa Evleri Projesi'ni yerinde inceleyen heyete Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl tarafından gelinen aşama ile ilgili bilgi verildi.
Ayvacık doğa turizmi için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, "Uyguladığımız Doğa Evleri projesi ile büyük bir adım attık. Özel girişimcilerin de ilgisini Ayvacık'a çekerek Ayvacık'ın doğal güzelliklerini Türkiye'ye ve dünyaya duyuracağız" diye konuştu.
Doğa Evleri'nin inşa edildiği Örencik köyünden Ayvacık ve ünlü Eynel Köprüsü manzarasını bir süre seyreden heyet, manzara karşısında hayranlığını gizleyemedi. 50 kişilik restoran ve 7 adet konaklama evinden oluşan Doğa Evleri Projesi 445 bin TL bütçe ile inşa edildi.
(OB-MAY-Eİ-Y)

12.12.2012 19:12:58 TSI

Editör: Wan Haber