Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle AYTO üyeleri ve ailelerine indirimli Müze Kart imkanı sağlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'de ilk defa Aydın Ticaret Odası ile Müze Kart protokolü imzalandığını belirten Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, "Bakanlığımızın uygulamış olduğu bu projeyi bugün Aydın ticaret odası ile müze kart alımı protokolü imzalıyoruz. AYTO kültür varlıklarının ayağa kaldırılması konusunda çok iyi çalışıyor kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu protokol çerçevesinde AYTO üyelerine Müze Kart vererek Türkiye geneli dahil müze ve ören yerlerine ziyaretleri hedeflenmektedir. Vatandaşlarımızın müze ve ören yerlerine ve kültürel değerlerini tanımaları hedeflenmiştir. Bu konuda AYTO bizi yalnız bırakmayarak desteklemiştir. AYTO üyelerine müze kartta indirim uygulanacaktır. Bizde ticaret odasına broşür ve tanıtım alanında katkı ve yardımlarımızı kendilerine sağlayacağız. Müze Kart'ın yıllık ücreti 30 TL olarak belirlenmiştir" dedi.
Birçok sektörde üyelerinin talepleri doğrultusunda çeşitli protokoller imzalandığını belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da, "Bakanlıkların Aydın il Müdürlükleri ile Aydınımızın ve AYTO üyelerimizin yarına olacak bir çok protokolü imzaladık ve bunlar devam edecektir. Geçtiğimiz haftalarda birçok projeye imza attık. Bunlardan birisi Milli Eğitim Müdürlüğü ve AYTV ile düzenlediğimiz Aydın'daki bütün şehitlik ve şehitlerimizin hikayelerini araştırıp kamuoyuna sunmaya başladık. Amacımız şehitliklerin sadece bir mezardan ibaret olmadığını gelecek nesillere aktarmaktır. Üyelerimiz ve eşlerinin talepleri doğrultusunda müze kartlarını kendilerine temin edeceğiz. Bu kart Türkiye'de ki bütün müze ve ören yerlerinde kullanılabilecektir. Bu vesile ile Aydın Valiliğine ve İl Kültür müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.
(AA-MB-İK)

18.12.2012 11:51:39 TSI

Editör: Wan Haber